Kultura
NASTAVLJA SE SURADNJA FOLKLORNIH ANSAMBALA

LADO i MÁNE zajedno u Budimpešti
Objavljeno 18. lipnja, 2019.
Godinu dana nakon prvog zajedničkog koncerta koji su Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO i Mađarski državni narodni ansambl MÁNE održali u Zagrebu, suradnja je nastavljena zajedničkim nastupom u Budimpešti. Umjetnici Ansambla LADO izveli su koreografije i glazbene brojeve iz svog ovogodišnjeg plesnog programa Neka sjaji sunce svima, a mađarski se ansambl predstavio plesovima i pjesmama koje se temelje na životnom djelu kompozitora, etnomuzikologa i filozofa Zoltána Kodályja.

U prepunoj dvorani bio je i Mladen Andrlić, veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj, te visoki državni i strani uzvanici.

- Iznimno nam je drago što se suradnja nastavila u novoobnovljenom impozantnom sjedištu Ansambla MÁNE u Budimpešti. Svi smo izrazili želju da se ona nastavi i u budućnosti radi upoznavanja i širenja tradicijske izvedbene kulture naših zemalja. Zahvaljujemo Mađarskom institutu u Zagrebu i Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Mađarskoj na predivnom gostoprimstvu i pomoći u organizaciji ovog koncerta - rekla je Ileana Jurin Bakotić, ravnateljica Ansambla LADO.

Suradnja je počela 2017. u Mađarskom institutu, kada su se zajedno prisjećali Antala Kricskovicsa, hrvatskoga plesnog umjetnika iz Mađarske, koji je bio koreograf Mađarskoga državnog narodnog ansambla, a ujedno i umjetnik LADA.
N.Vek.
Možda ste propustili...

HRT: NOVI KONCERT “U OZRAČJU TAMBURE”

Izvest će i “Meetup”

Najčitanije iz rubrike