Sport
HRVATSKA U-21 REPREZENTACIJA DANAS ZAPOČINJE NASTUP NA EP-U

Uvodna utakmica uvijek je najvažnija i najteža, Rumunji su vrlo kvalitetan suparnik
Objavljeno 18. lipnja, 2019.

Hrvatska U-21 reprezentacija danas započinje svoj put na Euru u Italiji i San Marinu. Izabranici Nenada Gračana u 18.30 sati (HRT 2) u Serravalleu igraju protiv Rumunjske, dok će u 2 sati u drugom susretu naše skupine C snage u Ceseni odmjeriti Engleska i Francuska.

Za obje je reprezentacije plasman na Euro u ovoj konkurenciji donio prekid dugog posta. Hrvatskoj je ovo treći nastup, posljednji put sudjelovala je 2004. godine, dok je za Rumunjsku tek drugi, a jedini put zaigrala je davne 1998., kada je bila domaćin. Zanimljivo, obje još čekaju na prvo slavlje, mi smo do sada upisali dva remija i četiri poraza, a Rumunji sve tri "nule".

Na svakom velikom natjecanju prva utakmica ima uvijek dodatnu "težinu" jer često usmjerava daljnji tijek, pa je jasno kako i svi u redovima mladih "vatrenih" ističu značaj dobrog starta, posebice što u polufinale idu samo pobjednici skupina te najbolja drugoplasirana reprezentacija. S time se slaže i Borna Sosa koji bi danas trebao započeti na lijevom boku naše obrane.

- Uvodna utakmica uvijek je najvažnija, možda i ključna, jer treba početi s pobjedom kako bi preostale dvije utakmice u skupini bile nešto lakše. U suprotnom, uvuče se nervoza, a uz pobjedu bismo se napunili dodatnim samopouzdanjem. Mislim da ćemo nakon intenzivnih treninga svi biti spremni. Rumunjska je kvalitetan suparnik. Vidjeli smo neke njihove utakmice i bili su dobri, igraju napadački nogomet. Bit će to utakmica s mnogo prilika. Nije lako biti prvi u kvalifikacijama i svaka im čast. Kvalitetni su i poštujemo ih, ali ići ćemo na pobjedu protiv svih, kako protiv Rumunjske, tako i protiv Francuske i Engleske - poručio je Sosa.

S obzirom na to da su Francuska i Engleska svakako zvučnije reprezentacije, mnogi će možda pomisliti kako su tri boda danas imperativ, ako se želi zadržati realnije izglede za prolaskom. No, selekciju Mirela Radoija, s 38 godina najmlađeg izbornika na Euru, nikako se ne smije podcijeniti. Kvalifikacije su prošli bez ijednog poraza (sedam pobjeda i tri remija), uz samo četiri primljena pogotka te su uz Englesku imali najčvršću obranu. U napadu je prvo ime napadač Palerma George Puscas koji je zabio sedam od 19 njihovih pogodaka., a koji je tresao mreže i za A selekciju u ovogodišnjim kvalifikacijama za Euro.

No, i Gračan na raspolaganju ima vrlo jak sastav, također s igračima koji već dobro "kucaju na vrata" A momčadi. Zato i vlada uvjerenje kako polufinale, a time i odlazak na Olimpijske igre, nisu nedokučivi, što je ponovio i Sosa.

- Nadam se da možemo ponoviti uspjeh seniora iz Rusije, makar će biti teško. Imamo vrlo dobru momčad, a nismo se kvalificirali na Europsko prvenstvo U-21 već 15 godina. Naravno da sada želimo biti prvaci Europe, a imamo priliku i otići na Olimpijske igre te ćemo dati sve od sebe. To je uistinu veliki poticaj, biti među najvećim sportašima svijeta - poručio je lijevi bočni mladih "vatrenih" uoči današnjeg starta na U-21 Euru. G. Roguljić
Možda ste propustili...

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike