Sport
SVJETSKA VATERPOLO LIGA

Do Tokija se može i preko Beograda
Objavljeno 18. lipnja, 2019.
U Beogradu se od danas do nedjelje održava završni turnir Svjetske vaterpolo lige na kojem je među osam reprezentacija i hrvatska. Upravo će "barakude" otvoriti natjecanje, utakmicom naše skupine B u 14 sati protiv Kazahstana. U našoj skupini kasnije će još igrati Srbija - Australija, dok su u skupini A Mađarska, Kanada, Japan i Španjolska.

S obzirom na to da je za nepunih mjesec dana Svjetsko prvenstvo u južnokorejskom Gwangjuu, na kojem će Hrvatska braniti naslov prvaka, jasno je kako ovaj turnir nije stigao u idealno vrijeme. I klupska je sezona dugo trajala, pa nije bilo previše prostora za odmor igračima, kao ni vremena za neke opsežnije pripreme. No, unatoč tome, kao i nekim kadrovskim problemima u našoj reprezentaciji, pred Ivicom Tucakom i njegovim izabranicima nije nimalo nevažno natjecanje. Naime, ovo je prva prilika da se već sada osigura nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine. Vizu za odlazak u Japan "čekirat" će reprezentacija koja osvoji turnir, pa je jasno kako se nitko unaprijed neće lišiti prilike Igre osigurati već sada. Uz to, u Beogradu će potpuno zaživjeti primjena novih pravila i bit će zanimljivo vidjeti koliko će se reprezentacije brzo uspjeti prilagoditi njima.

Izbornik Tucak nema na raspolaganju najjače snage, no najavio je kako želje i motivacije kod njega i igrača sigurno neće nedostajati.

- Mi smo bili pogođeni zadnjih dana s dvije loše vijesti. Ostali smo i bez Macana i bez Bukića, zbog ozljede, odnosno upale slijepog crijeva, ali nema kukanja. Idemo na turnir s najvećim mogućim ambicijama, tako je uvijek s nama. Naravno, meni je teško točno ocijeniti u kakvom su točno stanju momci nakon iscrpljujuće i dugačke sezone, a imao sam ih sve na okupu samo dva-tri dana. Zato neću obećavati neke velike stvari, ali da će nam volja, želja i motivacija biti na najvišoj razini, to svakako stoji - rekao je hrvatski izbornik.

"Barakude" će u srijedu igrati protiv domaćina Srbije (21 sat), a u četvrtak protiv Australije (15 sati). U četvrtfinale koje je na rasporedu u petak idu svi, reprezentacije će se "križati" po sustavu A1-B4, A2-B3, A3-B2 i A4-B1. U subotu su polufinala i utakmice za poredak od 5. do 8. mjesta, a finale i ostali susreti za poredak u nedjelju. Hrvatska je do sada na završnicama Svjetske lige osvojila šest medalja (zlato, dva srebra, tri bronce), a posljednju prije dvije godine u Rusiji kada je bila brončana. G.Roguljić
Možda ste propustili...

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku