Novosti
BRANKO BAČIĆ:

Podrška HDZ-a Grabar-Kitarović
Objavljeno 17. lipnja, 2019.
Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u ponedjeljak je ustvrdio da će Kolinda Grabar-Kitarović svoju predsjedničku kandidaturu objaviti kada ocijeni da je najprikladnije vrijeme, u čemu će imati punu podršku HDZ-a. "Nemam nikakvih saznanja o onome što je Vladimir Šeks rekao da bi tijekom kampanje mogli biti objavljeni neki kompromitirajući detalji o predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović. Koliko ja imam informaciju, a sudjelujem u radu svih najviših tijela HDZ-a, u stranci o tome nemamo nikakvih saznanja“, rekao je Bačić o Šeksovim tvrdnjama. "Predsjednica je rekla da će svoju kandidaturu objaviti kada ocijeni da je najprikladnije vrijeme, a ja tvrdim, kada se odluči kandidirati, da će imati punu podršku HDZ-a i pobijediti na izborima“, uvjeren je. Najprije treba istaknuti kandidaturu, nakon čega slijedi proces predizborne kampanje i izrada programa i dogovori sa strankama, a o tome ćemo kada predsjednica odluči kandidirati se, odgovorio je Bačić na pitanje je li HDZ jedina stranka koja će podržati Grabar-Kitarović, kako se sada čini. "Na njoj je ta odluka. Rekao sam da HDZ stoji iza toga, a moj je stav da ćemo je podržati, pa pričekajmo njezinu konačnu odluku“, kazao je.


Za razliku od SDP-ova Peđe Grbina, Bačić smatra da Visoki upravni sud nije tijelo koje treba odlučivati o izuzeću Nataše Novaković iz predmeta premijera Andreja Plenkovića jer HDZ želi sačuvati neovisnost Povjerenstva za sukob interesa nasuprot, kaže, SDP-u, koji je pokušao Sabor uvući u politikantstvo i najprije tražio da o tome odlučuje saborski Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove.
"Mi u Odboru imamo većinu i lako smo mogli donijeti odluku da je Novaković u sukobu interesa. Nama bi to bilo najjednostavnije, no, nama politikantstvo nije bilo ni na kraj pameti. Htjeli smo sačuvati neovisnost Povjerenstva. Svatko tko zna kako funkcionira demokratski sustav, ne smije dopustiti da političko tijelo odlučuje o pojedinačnoj pravnoj stvari drugog državnog tijela kao što je Povjerenstvo“, pojašnjava Bačić. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

AKO SE ŠTRAJK U ŠKOLAMA NASTAVI:

Izgubljene sate učenici će morati nadoknaditi

2

BOJNIK IZ ĐAKOVA O OKLOPNOM VOZILU U BEOGRADU

Tenkom kojim se hvale Delije uništili smo više od 30 srpskih vozila

3

BURNO NA SJEDNICI GRADSKOG VIJEĆA

Penava: Nisu stečeni uvjeti za uvođenje ćirilice u Vukovaru