Regija
REALIZACIJA PROJEKTA VRIJEDNOG VIŠE OD TRI MILIJUNA KUNA

Novi dječji vrtić za 20 mališana
Objavljeno 17. lipnja, 2019.
VELIKI RASTOVAC - Dvadeset mališana s područja općine Crnac uskoro će imati svoj dječji vrtić, i to u Velikom Rastovcu. Malom svečanošću u Velikom Rastovcu, kojoj su nazočili saborski zastupnik Josipa Đakić, župan VPŽ-a Igor Andrović i njegov zamjenik Mario Klement, načelnik općine Crnac Mato Damjan, predsjednik OV Crnac Filip Vidović i mnogi drugi, položen je kamen temeljac za gradnju novog dječjeg vrtića, koji je sedmi od 11 novih vrtića u županiji.

- Vrijednost investicije je 3.158.971 kuna i sufinancira ga u stopostotnom iznosu Ministarstvo poljoprivrede, odnosno Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju - rekao je načelnik općine Crnac Mato Damjan. Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović naglasio je kako je vrtić u Velikom Rastovcu već sedmi od 11 vrtića koliko će se graditi u VPŽ-u, odnosno jedan od 200 novih u Hrvatskoj, a saborski zastupnik Josip Đakić izrazio je veliko zadovoljstvo gradnjom vrtića u jednoj maloj općini ruralnog prostora:

- Županija i općine zajedno rade na nizu projekata kako bi se ruralni prostor oplemenio, a ministarstva se brinu i skrbe, osiguravaju sredstva kako bi se iz EU fondova što više sagradilo na ovim prostorima, kako bi oni doživjeli preporod i prije svega kako bi se zaustavilo iseljavanje iz naše domovine - rekao je Đakić. Nakon otvaranja radova održana je i svečana sjednica u povodu Dana općine, na kojoj jje potvrđeno kako je Crnac, iako mala, općina velikih i vrijednih projekata. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana