Regija
GRADSKO VIJEĆE VINKOVCI

Novi dopredsjednik Vijeća Miličević (HSP AS)
Objavljeno 17. lipnja, 2019.
VINKOVCI - Sjednica Gradskog vijeća počela je izvješćem Mandatnog povjerenstva o prestanku mirovanja mandata i prestanku obnašanja dužnosti zamjenika vijećnika, pa je umjesto Borislava Manojlovića iz Hrvatske stranke umirovljenika, za mjesto vijećnika prisegu položio Krunoslav Čačić (HDZ). To je bio uvod u prvu točku dnevnog reda na kojoj je dosadašnji dopredsjednik Gradskog vijeća, Marinko Lukenda (HSU) razriješen dužnosti i na njegovo mjesto imenovan Tomislav Miličević iz Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević.

Mladen Karlić, predsjednik Gradskog vijeća, pojasnio je kako dopredsjednik i vijećnik iz redova HSU-a nisu odstupili iz koalicije, nego je vladajuća koalicija njih odbacila jer su, kako je rekao, nepouzdani.

- Njihova smjena nema veze s nekom od točaka dnevnog reda s prijašnjih sjednica, kako oni tumače, nego više nije moguća suradnja jer smo izgubili povjerenje u njih i nisu pouzdani. Izostajali su sa sjednica, navodno, zbog neodgodivih poslova u Zagrebu, pa smo odlučili promijeniti koalicijskog partnera - kaže Karlić. Smijenjeni Marinko Lukenda podsjeća kako je HSU uvelike participirao u osvajanju natpolovične većine u Gradskom vijeću te HDZ-u omogućio još jedan mandat.

- Povod jednostranom raskidu dosadašnjeg partnerstva je što nismo htjeli glasati za odluku Gradskog vijeća o prijenosu koncesije nad državnim zemljištem na tvrtke bivšeg Agrokora, sadašnje Fortanove grupe - kaže Lukenda dodajući kako bi dali svoj glas da je naknada najma pravedna. Oporba nije nazočila sjednici. M.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike