Regija
DJEČJI VRTIĆ SUNCOKRET

Projekt "Što roditelji rade kada rade?"
Objavljeno 18. lipnja, 2019.
SLATINA - "Što naši roditelji rade kada rade?" naziv je zanimljivog projekta čija je provedba započela u Dječjem vrtiću Suncokret. Riječ je o projektu koji je malim vrtićarcima omogućio da upoznaju neka od zanimanja svojih roditelja, što je njima bilo izuzetno zanimljivo. Tako su mališani sa svojim tetama posjetili stomatološku ordinaciju dr. Bojana i Vlatke Plantak, u vrtiću ih je posjetila fizioterapeutkinja Tina Jeđud, u suradnji s ravnateljem Glazbene škole Milka Kelemena Antonom Brzicom u goste su im došli članovi pjevačkog zbora, posjetili su i veterinarsku tehničarku u Veterinarskoj stanici Slatina Nicol Varenicu, a u vrtić im je došla i frizerka Matea Ivezaj.

– Projekt će se nastaviti tijekom cijele pedagoške godine, kada djeca nastavljaju upoznavanje zanimanja svojih roditelja, a projekt se planira proširiti povezivanjem s vrtićima u različitim zemljama Europske unije. Cilj je ovog projekta uspostavljanje suradnje s vrtićima u inozemstvu, proširivanje znanja o zanimanjima ljudi u EU-u te spoznavanje sličnosti i različitosti u odnosu prema zanimanjima u našoj zemlji. Djeci također želimo približiti i jezičnu raznolikost u državama EU-a - kaže ravnateljica vrtića Snježana Dupan Lovrić.

Suradnja među vrtićima obavljat će se preko pošte, e-maila i skypea, čime će mali Slatinčani imati priliku izravno upoznati svoje vršnjake iz Europske unije.

Petar Žarković
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

80-GODIŠNJAK TRAŽIO POMOĆ

Planuo televizor, vatra zahvatila i namještaj u stanu

2

PROSLAVA VINCEŠKE U BARANJSKOM VINOGORJU

Najavili novu linija vina
i rebranding Vina Belje

3

PODUZETNIČKI INKUBATOR POLET BELIŠĆE

Mjesto gdje se uvijek traži prostor više