Osijek
OŠ VIŠNJEVAC

Nagrađeni najbolji učenici i mentori
Objavljeno 18. lipnja, 2019.
Kraj školske godine i u OŠ Višnjevac obilježili su svečanošću na kojoj su dodijeljena priznanja i nagrade učenicima i mentorima koji su postigli zapažene rezultate na natjecanjima u znanju i sportu te najosmašima. Ostvaren je plasman na županijska natjecanja iz hrvatskog, engleskog i njemačkog jezika, geografije, matematike, kemije, informatike. Škola je sudjelovala i na županijskom natjecanju iz biologije, prvo mjesto na ovom natjecanju osvojio je Marko Ivković pod vodstvom mentorice Natalije Krešo. Bilježe se sudjelovanja na Lidranu, Županijskoj smotri učeničkih zadruga, Mladih tehničara, na natjecanjima Sigurno u prometu, nadbiskupijskom natjecanju iz vjeronauka te na likovnim natječajima i izložbama.

Mogu se pohvaliti i sjajnim glazbenim rezultatima. Na nedavno održanom dječjem festivalu "Vedrofon“ u Belišću mali i veliki zbor pod vodstvom nastavnice glazbene kulture Alme Mance osvojio je Bijeli listić za najbolju novu skladbu. Nagrađenu skladbu pod nazivom "Zajedno" uz zbor pjevali su i solisti Ivan i Marin Bulić, a pjesma je popraćena i na hrvatskom znakovnom jeziku koji je pokazivala učenica Ena Petešić.

U sportu su se posebno istaknule odbojkašice koje su pod vodstvom trenera Fabijana Pospišila na županijskoj razini osvojile drugo mjesto. Učenici škole natjecali su se i u krosu (1. mjesto ekipno), atletici, plivanju. Višnjevčani svake godine sudjeluju na Zmajadi, ove godine 1. mjesto osvojila je njihova Lea Brljačić. Na Lampionadi 2. mjesto u gradu Osijeku osvojio je Mihael Mikolin.

Učenici osmih razreda predstavili su dva školska projekta na Županijskoj i Državnoj smotri projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja u Zagrebu i stekli građansku kompetenciju u rješavanju društvenih problema.

Najosmaši u ovoj školskoj godini su Bruno Balić (8.a), Marko Ivković (8.b) i Borna Šebešćen (8.c). Učenici su nagrađeni diplomama i poklon-bonom za pizzu.
D.Ku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike