Crna kronika
TRAGEDIJA U VETOVU NA KUTJEVAČKOM PODRUČJU

Mrtvo tijelo 40-godišnjaka pronađeno ispod bala slame u izgorenom štaglju
Objavljeno 18. lipnja, 2019.
VETOVO - Beživotno tijelo 40-godišnjeg muškarca pronađeno je u štaglju na kojem je izbio požar u mjestu Vetovo, na kutjevačkom području.


U ponedjeljak ujutro oko 6 sati, u Ulici Stjepana Radića, došlo je do požara na gospodarskoj zgradi u vlasništvu 60-godišnjakinje. Tijekom gašenja i sanacije požarišta, u sijenu koje je bilo uskladišteno u gospodarskoj zgradi nađeno je mrtvo tijelo. U izvješću Policije stoji kako na mjestu događaja slijedi očevid, nakon kojeg bi trebao biti poznat uzrok požara i smrti zasad, službeno, nepoznate osobe. Uz članove DVD-a mještani su priskočili u pomoć i spašavali stoku koja je bila u staji.


- Ne znamo što se zapravo dogodilo. Strašno je to. Još jutros je s majkom popio kavu i ništa nije naslućivalo ovakvu tragediju. Izgorio je do neprepoznatljovosti – kažu nam potreseni mještani Vetova koji s nevjericom prepričavaju nemili događaj.


Otac 40-godišnjaka preminuo je prije nekoliko mjeseci. Kako doznajemo, tijelo nesretnog muškarca izgorjelo je potpuno, a pronađeno je ispod sijena koje je bilo u plamenu.


Prvi su na mjestu požara bili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vetovo, koji su brzom intervencijom spasili objekte koji se nalaze u blizini štaglja.


- U 6.06 dobio sam dojavu o požaru, a već u 6.14 bili smo na mjestu događaja i počeli gasiti požar. Kada smo stigli, već je cijelo krovište bilo u plamenu. Ubrzo su došli i kutjevački vatrogasci, a potom i DVD Lukač. U štaglju se nalazila velika masa bala sijena i sve je trebalo izvući van da se potpuno ugasi. Nakon što smo pronašli tijelo unesrećene osobe, čekali smo sudskog vještaka iz Zagreba. Sami požar vrlo brzo je ugašen, no do oko 14 sati smo gasili sve što je još tinjalo, da se požar slučajno ne bi ponovno rasplamsao - rekao nam je Andrija Horvat, zapovjednik DVD-a Vetovo.


Nakon što su vatrogasci pronašli tijelo, više nisu smjeli ništa dirati sve dok sudski vještak nije izvještačio područje, tako da su dobrovoljni vatrogasci još oko 15 sati bili na mjestu događaja.
Što se točno dogodilo, odnosno koji je uzrok nastajanja ovog velikog požara te kako se 40-godišnjak našao usred plamene buktinje koja je izbila na hrpi bala sijena u štaglju, utvrdit će sudski vještak koji se u trenutku zaključenja ovog teksta još uvijek nalazi u Vetovu.
Branka Starčević Tesari/Sandra Lacić
Prvi su na mjestu požara bili pripadnici DVD-a Vetovo, koji su uz druge DVD-ove spasili okolne objekte
Možda ste propustili...

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

HITCI SE ČULI NA VIKENDICI KOD OSIJEKA

Uhićen jer mu se za dana pripucalo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana