Mozaik
LJETNA PRODUKCIJA CHEERLEADING KLUBA MA&KO

Čak 130 plesačica izvelo je 17 sjajnih koreografija
Objavljeno 18. lipnja, 2019.
Tema predstave bila su “Fantastična bića”: patuljčice, vilenjaci, goblini, vile...

U vinkovačkom Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" nije bilo dovoljno mjesta za sve one koji su došli na odličan nastup Cheerleading kluba Ma&Ko, uspješno održan u okviru 12. Ljetne produkcije.

Podsjetimo, vinkovački je Cheerleading klub Ma&Ko počeo djelovati još 2008. godine pod pedagoškim vodstvom Antonije Škegro, profesorice tjelesne kulture, koja sudjeluje na mnogobrojnim edukativnim plesnim susretima s ciljem odgajanja djece i mladeži kroz ples. Danas, već dvanaestu godinu u kontinuitetu, Cheerleading klub Ma&Ko djeluje u području plesnog odgoja mladih grada Vinkovaca i okolice, a cijeli dječji psihofizički razvoj vrijedno prate treneri Sara Pajvančić i Ivan Jukić. Klub je osvojio brojne nagrade na natjecanjima diljem Hrvatske, a i šire.

Podružnice Cheerleading kluba Ma&Ko u Ivankovu i Dubravi u Zagrebu osnovane su 2014., a 2015. osnovana je druga podružnica, Kajzerica, također u Zagrebu. Djeca od četvrte do šeste godine mogu sudjelovati u suvremenoj plesnoj edukaciji, a od šeste do 14. godine odlaze u akrobatsku navijačku plesnu skupinu, gdje ju podučavaju tehnici cheer plesa, dizanja i gimnastike. U svom programu Cheerleading klub Ma&Ko ima obvezu dviju produkcija, zimske i ljetne, te odlaska na državna prvenstva.

Ove godine posebno su bili uspješni na državnom natjecanju u Vrbovcu, gdje su Piramide osvojile prvo mjesto u kategoriji All girl seniorke i u kategoriji Group stunt. Queens su osvojile drugo mjesto u kategoriji kadeti All girl cheerleading tim. Mini piramide su u toj istoj kategoriji osvojile peto mjesto, Tigers šesto, a Mini Mini sedmo mjesto.

U uspješnoj 12. Ljetnoj produkciji predstavilo se 130 plesačica sa 17 koreografija u različitim dobnim skupinama, od 4 do 18 godina. Tema je bila “Fantastična bića”, a takva je bila i izvedba pred ponosnim mamama, tatama, sestrama, braćom, bakama, djedovima...

- Mi djelujemo već dvanaest godina, a posljednje četri godine rad s djecom potpuno su preuzelli trenerica Sara i trener Ivan jer sam ja trenutačno u Zagrebu. Imamo ljetnu i zimsku produkciju. Ovo je ljetna produkcija, u kojoj imamo kombinaciju suvremenog plesa i cheerleadinga, odnosno djevojčice koje se bave cheerleadingom imaju i koreografiju iz suvremenog plesa. Svake godine imamo priču koju pričamo pokretom, a ove godine tema su fantastična, mitska bića. Djeca uvijek jedva čekaju pokazati roditeljima što su učila i uvijek se izvrsno zabavimo - istaknula je Antonija Škegro, voditeljica Cheerleading klub Ma&Ko.

Treneri Sara Pajvančić i Ivan Jukić uz Antoniju Škegro, bez koje se ne bi mogla ni zamisliti ova lijepa priča, trude se kako bi Cheerleading klub Ma&Ko iz godine u godinu slao najljepšu priču iz Vinkovaca, Ivankova i Zagreba. Kad znamo da su danas svi većinom zaokupljeni internetom od najranije dobi, Cheerleading klub Ma&Ko Vinkovci to pokušava riješiti pozivom na ples. Svake godine vidi se velik napredak kod djece i, ono što je najljepše, sve više djece želi biti dio Cheerleading kluba Ma&Ko, kako u Vinkovcima tako i u podružnicama u Ivankovu i Zagrebu. Jedna svakako pozitivna priča koja okuplja jako puno djece, jer kad imate 130 plesačica, kao sad, to je zasigurno palac gore.

Izvedeno je 17 koreografija u različitim dobnim skupinama, a na sceni su se izmjenjivale priče čiji su junaci bili patuljčice, vilenjaci, goblini, vile, trolovi, vještice, vampiri i druga mitska i fantastična bića.

Sve plesne točke na vinkovačkom nastupu, odnosno na 12. Ljetnoj produkciji, popraćene su velikim pljeskom, a djeca su pokazala veliko umijeće i talent te oduševila brojne posjetitelje Gradskog kazališta “Joza Ivakić”.

Mario Kokaj
Možda ste propustili...

FILM IVANA-GORANA VITEZA NA FESTIVALU U AMERICI

“Dopunska nastava” u Palm Springsu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GORAN MILIĆ, DOAJEN TV NOVINARSTVA POSJETIO JE OSIJEK

Prema mentalitetu Slavonci
su najsličniji Urugvajcima!

2

12. ROCK MARINFEST

Sviraju Septica, Karambol, Zoran Čalić, Krešo Bengalka, Erotic Biljan & His Heretics

3

KALENDAR S NAJLJEPŠIM MAMAMA HRVATSKE

Uvrštene i dvije Slavonke