Sport
PRVAK 3. ŽNL VALPOVO IZ BISTRINACA

Podravac je bio koplje iznad svih
Objavljeno 17. lipnja, 2019.
Nogometaši Nogometnog kluba Podravac iz Bistrinaca ove su godine uvjerljivo osvojili naslov prvaka 3. ŽNL Središta Valpovo. U posljednjem prvenstvenom kolu u Bistrincima odigrali su utakmicu protiv Hrvatskog sokola iz Bocanjevaca i pobijedili sa 4:2, a nakon toga slijedilo je slavlje. Naslov prvaka već je bio ranije osiguran, no na slavlje u Bistrincima se čekalo dok momčad ne prime pobjednički pokal. A uručio im ga je Josip Kuštro, zamjenik predsjednika Nogometnog središta Valpovo. Osvajanjem prvog mjesta u ovom rangu natjecanja Bistrinčani su otišli u viši razred i od sljedeće sezone igrat će u 2. ŽNL Valpovo-Donji Miholjac.


Nogometaši Podravca su netom završenu sezonu okončali na prvom mjestu na tablici s 47 bodova iz 18 kola. Ostvarili su 15 pobjeda, dva neriješena rezultata i doživjeli samo jedan poraz. Klupske strijelce predvodila su čak tri nogometaša - Mario Trbojević, Igor Bajtl i Perica Borić s 12 pogodaka.


- Podravac je ponos cijelih Bistrinaca. Bez lažne skromnosti, za klasu smo bili bolji od svih ostalih momčadi s kojima smop prošle sezone igrali u ligi. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli da se plasiramo u viši razred natjecanja, u 2. ŽNL. U klubu smo živjeli i radili kao jedna obitelj i rezultati nisu mogli izostati - rekao je trener-igrač Boris Vurdelja.
Na čelu Uprave NK Podravca je Luka Schmidt, u ulozi trenera-igrača sezonu je prveo Boris Vurdelja, a tijekom prvenstva za Podravac su igrali: Luka Jambrović, Vedran Vučetić, Ivan Golić, Boris Vurdelja, Mario Trbojević, Erik Vinogradac, Petar Vurdelja, Luka Kunštek, Perica Borić, Luka Schmidt, Marinko Šarac, Dino Pavošević, Demjan Ergović, Hrvoje Vuković, Luka Cvetković, Matej Vidaković, Tomislav Jurković, Vjekoslav Bošnjak, Davor Galošević, Vedran Lončarić, Dario Ratković, Darijo Pušić, Tin Jelić, Saša Topčić, Filip Novoselić, Igor Bajtl i Ivan Stanković. Z.Kaptalan
47

bodova u 18 kola osvojili su nogometaši Podravca iz Bistrinaca
12

pogodaka zabila su čak tri igrača, Mario Trbojević, Igor Bajtl i Perica Borić, te su predvodili klupsku listu strijelaca
Najčitanije iz rubrike