Crna kronika
PU VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Dvije osobe teže ozlijeđene u dvije prometne nesreće
Objavljeno 17. lipnja, 2019.
Kod Otoka su prilikom slijetanja automobila s ceste u odvodni kanal ozlijeđene dvije djevojke
KOMLETINCI

U petak, subotu i prvim satima nedjelje na prometnicama Vukovarsko-srijemske županije policija je evidentirala sedam prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teže ozlijeđene, a dvije lakše. Na vozilima je pak nastala velika materijalna šteta.


Iz policijskog priopćenja doznajemo kako su se u subotu dogodile tri prometne nesreće, od kojih je u dvije, u Slakovcima i na autocesti A3, nastala samo materijalna šteta, te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena i jedna lakše. Naime, oko 20.10 Mercedesom vinkovačkih registracijskih oznaka 21-godišnjakinja iz Komletinaca kretala se cestom Otok - Komletinci, iz smjera Otoka u smjeru Komletinaca. Nedaleko od izlaza iz Otoka zbog neprilagođene brzine vozila 21-godišnjakinja je izgubila nadzor nad upravljačem, nakon čega je automobil sletio u kanal. U prometnoj nesreći teže je ozlijeđena putnica u vozilu, također 21-godišnjakinja iz Komletinaca, a vozačica je lakše ozlijeđena. Očevidom je utvrđeno da je 21-godišnjakinja upravljala vozilom pod utjecajem alkohola. Očevid su obavili djelatnici Policijske postaje Otok.


Druga se pak prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom dogodila u petak oko 10.15 na križanju ulica H. D. Genschera i J. Matasovića u Vinkovcima. Kako je utvrđno policijskim očevidom, 22-godišnja vozačica osobnog vozila oduzela je prednost prolaska 43-godišnjem motociklistu. Zbog udara i pada na kolnik vozač motocikla teže je ozlijeđen, a 11-godišnjak kojeg je 43-godišnjak također prevozio na motociklu lakše. Očevidom nije utvrđena alkoholiziranost 22-godišnjakinje i 43-godišnjaka. Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 161. st.4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama 43-godišnjaku je naplaćena novčana kazna, a protiv 22-godišnjakinje slijedi kaznena prijava. Vozač motocikla kažnjen je s 500 kuna jer u zakonu stoji da se dijete mlađe od 12 godina ne smije prevoziti na mopedu i motociklu.
Policija još jednom, zbog velikog broja prometnih nesreća na hrvatskim prometnicama, upozorava sve sudionike u prometu da poštuju prometne znakove, a vozačima motornih vozila savjetuje se da ne jurcaju, jer je dovoljna mala neopreznost u zavoju da se izgubi kontrola nad upravljačem. Tada je i mogućnost za prometnu nesreću velika.


Milan Bugarić
oprez
NESREĆE

SU SKRIVILI

VOZAČI
JEDAN MRTAV U NESREĆI NA BRAČU
​U teškoj prometnoj nesreći rano jutro u nedjelju na otoku Braču smrtno je stradala jedna osoba, a dvije su teško ozlijeđene, doznaje se u nedjelju u splitskoj policiji. ​Oko pet sati ujutro na​ županijskoj cesti Selca - Povlja​ s kolnika je sletio automobil BMW te je poginuo jedan muškarac, a drugi muškarac i žena​ ​s teškim su ozljedama helikopterom prebačeni u Klinički bolnički centar Split. U bolnici doznajemo da ozlijeđeni nisu životno ugroženi. Na mjestu nesreće su policija, zamjenica općinskog državnog odvjetništva te prometni vještak. U akciju spašavanja preživjelih putnika uključili su se i vatrogasci DVD-a Selca, jer je BMW sletio u blagu provaliju.
Možda ste propustili...

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

Najčitanije iz rubrike