Sport
TONI BOREVKOVIĆ I FILIP UREMOVIĆ

Tko su Slavonci koji u
San Marinu kreću u lov
na Olimpijske igre 2020.?
Objavljeno 17. lipnja, 2019.
U momčadi mlade U-21 reprezentacije Hrvatske, koja će u utorak početi nastup na Europskom prvenstvu u tom uzrastu, nema ni jednog igrača Osijeka. Tijekom kvalifikacija Nenad Gračan koristio se uslugama Roberta Mudražije i Petra Bočkaja, koji su tijekom kvalifikacijskog ciklusa čak dali svoj doprinos plasmanu na završnicu. Međutim, Mudražija je status reprezentativca izgubio odlaskom u Kopenhagen, gdje se proteklog proljeća nije baš naigrao (zabilježio dva nastupa), a Bočkaj se eliminirao poznatim "parkiranjem" na benzinskoj u Kanižlićevoj ulici. Ipak, među Gračanovim izabranicima dva su nogometaša rođena u Slavoniji pa će istočna regija biti ponovno zastupljena. Na slavonskim nogometnim travnjacima zapažen je bio Filip Uremović. Rođeni Požežanin (1997.) kao junior stigao je u vinkovačku Cibaliju, za čiju je seniorsku momčad službeno imao 12 nastupa (debitirao 2016. protiv splitskog Hajduka, nap. a.). Dakako, u Cibaliji ga zbog loše financijske situacije nisu mogli zadržati i objeručke su prihvatili ponudu zagrebačkog Dinama, u čijoj je drugoj momčadi boravio dvije godine, nakon čega ostvaruje i prvi inozemni angažman. Istina, u susjednoj slovenskoj Olimpiji, gdje mu je trener bio današnji šef stručnog stožera Rijeke Igor Bišćan. Nakon što je s ljubljanskim "zmajčekima" osvojio dvostruku krunu, stigla je ponuda iz ruske elitne lige iz Rubin Kazana, za koji je u protekloj sezoni odigrao 23 utakmice. Premda mu je pozicija središnjeg braniča prirodna, u nedostatku kvalitetnih desnih bočnih općenito danas u hrvatskom nogometu Uremović se isprofilirao u Gračanovoj momčadi kao standardni igrač koji pokriva poziciju desnog bočnog, posebno nakon što je Fran Karačić, odlučio uzeti australsko državljanstvo. U šest nastupa Uremović je čak dva puta bio i strijelac.

Toni Borevković trebao bi nastaviti lozu Brođana u reprezentaciji, premda za razliku od Marija Mandžukića i Ivice Olića, on pokriva stoperske pozicije. Iz Marsonije je već kao 15-godišnjak prešao u zagrebački Dinamo. Seniorsku karijeru započeo je u Rudešu, odakle je prošlog ljeta prešao u portugalski Rio Ave, s kojim ima petogodišnji ugovor. U mladoj reprezentaciji odigrao je zasad dvije prijateljske utakmice, a kako je na njegovoj poziciji konkurencija nešto veća, priliku će u San Marinu vjerojatno čekati s klupe. K.Lacković
U NJEMAČKOJ PET BIJELO-PLAVIH I DVA VINKOVČANINA
Posljednji put Hrvatska U-21 reprezentacija na europskom prvenstvu nastupila je u Njemačkoj 2004. Tada je u momčadi koju je vodio Vinkovčanin Martin Novoselac bilo čak pet tadašnjih igrača Osijeka: Goran Ljubojević, Danijel Pranjić, Marijan Buljat, Tomislav Mikulić i Josip Milardović. Zanimljivo, svoje mjesto u momčadi zauzeli su i bivši vratar Cibalije Tomislav Vranjić te Mario Lučić, koji je nakon tog europskog prvenstva Cibaliju zamijenio zagrebačkim Dinamom.
Možda ste propustili...

NS BELI MANASTIR

Tercet bez poraza

JURJEVČANI “UZELI MJERU” ŽUPANJCIMA

Milardović je vratio Zrinski na pravi put

Najčitanije iz rubrike