Osijek
ZAVRŠENA I NASTAVA U ŠKOLI U BOLNICI

Dogodine nastava na Dječjoj psihijatriji?
Objavljeno 17. lipnja, 2019.
I dok je u svim osnovnim školama na području Osijeka škola završila protekloga petka, Osnovna škola Frana Krste Frankopana može se pohvaliti "dvama završetcima”. Naime, istovremeno sa završetkom nastave učenika u klupama nastava je okončana i u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje se održavala za pacijente osnovnoškolske dobi. Podsjetimo, Škola u bolnici zapravo je područni ured Osnovne škole Frana Krste Frankopana, a nastava se provodi na odjelima Klinike za pedijatriju i Dječje kirurgije.

- Sve je odlično prošlo i vrlo smo zadovoljni, a imamo i jako dobru vijest. Naime, Ministarstvo znanosti i obrazovanja vjerojatno će odobriti proširenje Škole i na Zavod za dječju i adolescentnu psihijatriju, odnosno za predmetnu nastavu, što u netom završenoj nastavnoj godini nismo imali - istaknuo je Antun Ptičar, ravnatelj OŠ Frana Krste Frankopana. Objašnjava kako su pacijenti/učenici koji su se svojevoljno uključili u Školu u bolnici bili vrlo suradljivi i bilo im je drago što neće zaostajati za gradivom, s obirom na to da su ga prolazili tijekom hospitalizacije. Kako su pacijenti iz različitih dijelova grada, a time i iz različitih škola, njihove su im matične škole, objašnjava Ptičar, zaključile ocjene i ni jedno dijete nije ostalo a da mu ocjene nisu zaključene.

- Uvjeren sam da ćemo dobiti odobrenje Ministarstva do početka sljedeće školske godine. Ne mogu, naravno, reći da mi je drago što u Školi u bolnici imamo koga poučavati, jer bi bilo najbolje da ni jedno dijete nije bolesno, no kad se to ipak dogodi, dobro je što je djeci na ovaj način omogućeno da ne zaostaju za gradivom - kaže ravnatelj Ptičar, dodajući kako je od početka rada Škole u bolnici kroz nju prošlo 187 djece.

Inače, i brojne su tvrtke prepoznale značenje održavanja nastave za djecu u bolnici, pa nisu izostale donacije, zahvaljujući kojima je nabavljen materijal potreban za rad Škole u bolnici. M. Mihelić
187

djece prošlo je kroz Školu u bolnici od početka njezina rada
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike