Regija
NOVINARI OBIŠLI VIROVITIČKO-PODRAVSKU ŽUPANIJU

Predstavljena im “Plemićka ruta”
Objavljeno 16. lipnja, 2019.
VIROVITICA

U sklopu projekta Centar za posjetitelje – Dvorac Janković i predstavljanja "Plemićke rute" Virovitičko-podravsku županiju posjetili su novinari i predstavnici turističkih agencija iz Zagreba. Posjet su počeli u hotelu Kurija Janković, gdje ih je sa sadržajem upoznala voditeljica hotela Sanja Sudar i pomoćnik direktora Turističke zajednice VPŽ-a Josip Mikolčić. Gosti su obišli Zavičajni muzej Slatina, upoznali svjetsku brončanu slastičarku Sandru Jadek i kušali Slatinski pjenušac. Potom su obišli dvorac u Suhopolju, gdje ih je dočekao župan Igor Andrović.

Slijedio je posjet crkvi Terezije Avilske u Suhopolju, dvorcu Pejačević u Virovitici, palači Pejačević, Franjevačkom samostanu i župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici te Podrumu Vineda i na kraju prvog dana Zlatnom klasu u Otrovancu. Drugoga dana boravili su u posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima, na Jankovcu, Rupnici te u Voćinu u crkvi Pohođenja Blažene Djevice Marije. V.G.
Dvorac Janković je najveći projekt
“Projekt obnove dvorca Janković u Suhopolju jedan je od najvećih i najvažnijih projekata Virovitičko-podravske županije. Projekt je napisala VIDRA agencija VPŽ-a, nositelj je Županija, a partneri Gradski muzej Virovitica, Općina Suhopolje, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i VIDRA. Autor arhitektonskog projekta obnove je 3LHD, interdisciplinarni arhitektonski ured”, rekao je župan.
Možda ste propustili...

SVETKOVINA OBLJETNICE POSVETE CRKVE

Sv. Lovro svjedoči 8 stoljeća povijesti

TERENSKO-TAKTIČKA VJEŽBA SUSTAVA CIVILNE ZAŠTITE

Gasili požar, spriječili širenje opasnih para, tražili nestale

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana