Regija
OZNAČEN POČETAK RADOVA NA IZGRADNJI DJEČJEG VRTIĆA

Androš: Izgradnja vrtića projekt je za budućnost, za ostanak mladih
Objavljeno 15. lipnja, 2019.

SOPJE
U temelje budućega dječjeg vrtića načelnik Općine Sopje Berislav Androš i predsjednik Općinskog vijeća Siniša Hrgović položili su i betonom zalili povelju s podatcima o tom izuzetno značajnom objektu, čime je svečano obilježen početak radova na izgradnji 4.875.304,68 kuna vrijednog dječjeg vrtića u Sopju.
Riječ je o šestom od planiranih 11 dječjih vrtića na području Virovitičko-podravske županije, čija se izgradnja s 85 posto financira iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda ra ruralni razvoj, a s 15 posto sredstvima  RH, odnosno Ministarstva poljoprivrede. Vrtići su već izgrađeni ili se grade u Špišić Bukovici, Ćeralijama, Gornjem Bazju, Čađavici i Gradini, a očekuje se izgradnja još pet, i to u Čačincima, Suhopolju, Velikom Rastovcu, Svetom Đurđu i Orahovici.
Na svečanosti polaganja temeljnog kamena su Sopju bili su, između ostalih, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, saborski zastupnici Vesna Bedeković i Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa zamjenicima Marijom Klementom i Darkom Žužakom, načelnici općina, predstavnici tvrtki izvođača radova i stručnog nadzora i ostali gosti.
Prema riječima načelnika Berislava Androša, sopjanski vrtić pohađat će oko 40 mališana s područja općine.

– Zahvalio bih se svima koji su sudjelovali u ovom velebnom projektu, koji je projekt za generacije, za budućnost, za ostanak mladih ljudi na području naše općine, i koji će podići kvalitetu življenja naših stanovnika. – rekao je načelnik Androš te uručio Tomislavu Tolušiću povelju počasnoga građanina za izniman doprinos u razvoju općine Sopje.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović izrazio je uvjerenja da će svi vrtići, kad se izgrade, mnogo značiti za sve stanovnike, a osobito za mlade, jer će poboljšati uvijete i način življenja stanovništvu u ruralnim područjima, ali i biti poticaj mladim ljudima da šire svoje obitelji i da ostaju na selu. Čestitke domaćinima izrazili su također saborski zastupnik Josip Đakić i potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.
Osim najmodernije opreme unutar vrtića, njegovi polaznici imat će i vanjsko dječje igralište, te sve popratne sadržaje koje imaju vrtići u mnogo većim mjestima i gradovima. Početak radova blagoslovio je sopjanski župnik vlč. Augustin Tašić.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

MOTOKARAVANA "ZAJEDNO U RATU, ZAJEDNO U MIRU"

Požegom prošlo više od 250 motora

U SKLOPU PROJEKTA “INFORMATIKA ZA SVE”

Novo računalo za članove Prijateljstva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana