Sport
POVRATAK NA SAN SIRO

Boban: Odmah sam sjeo u auto, Maldiniju nisam mogao reći "ne"
Objavljeno 14. lipnja, 2019.
Zvonimir Boban opet je na San Siru, ponovo u svom Milanu. Nekadšnji kapetan hrvatske nogometne repezentacije i igrač iz zlatne ere Milana odlučio se vratiti u talijanski nogometni klub slavne prošlosti i ne tako blistave sadašnjosti.


Boban je odlučio napustiti dužnost zamjenika glavnog tajnika Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) i preuzeti poziciju šefa nogometnih operacija u AC Milanu, s kojim je kao igrač osvojio naslov europskog prvaka i četiri puta bio prvak Italije.


Iako se o tome danima govorilo, u petak je dobilo i službenu potvrdu, nakon što su to na svojim službenim stranicama objavili i Milan i FIFA.


- Uvijek ću biti zahvalan predsjednuku FIFA-e Gianniju Infantinu na prilici koju mi je dao nakon izbora 2016. godine. Vjeran svom motu "vraćanja nogometa FIFA-i i FIFA-e nogometu", imao je hrabrosti povjeriti bivšem nogometašu tako opsežnu i zahtjevnu ulogu unutar organizacije - izjavio je Zvone Boban u priopćenju koje je objavila FIFA.


- Počašćen sam i privilegiran što sam imao priliku raditi na važnim projektima koji su FIFA-u vratili na zasluženo mjesto, daleko od skandala i narušenog ugleda. Povjerena mi je vodeća uloga u projektima kao što su reorganizacija FIFA klupskog svjetskog prvenstva, uspješno završen proces kandidature za domaćina Svjetskog prvenstva 2026., kao i revolucionarno uvođenje pomoćnog videosustava za suce (VAR), kojim smo prekrasnu igru učinili pravednijom i zaštitili njezin integritet - izjavio je 50-godišnji Zvonimir Boban opraštajući se od svojih kolega u FIFA-i.


Boban će biti prvi šef nogometnih operacija u Milanu, jer taj talijanski klub do sada u svojoj organizaciji nije imao takvu poziciju, i bit će prvi suradnik sportskog direktora Paola Maldinija.


- Kad me Paolo upitao jesam li slobodan, sjeo sam u automobil i odvezao se do njegove kuće u Milanu. Razgovarali smo i nisam mu mogao kazati "ne". Ponovo sam u mom gradu, u klubu koji volim i u državi koja mi je mnogo toga dala. Nadam se da ću opravdati iskazano mi povjerenje - izjavio je Boban u priopćenju, koje je objavio AC Milan.
Zvonimir Boban uvršten je u Kuću slavnih milanskih crveno-crnih, s kojima je osvojio devet trofeja (četiri talijanska scudetta, Ligu prvaka, UEFA-in Superkup i tri talijanska Superkupa), u razdoblju od 1991. do 2001. godine. I. Li./H
Bio je od neprocjenjive koristi za FIFA-u
- Bobanova predanost nogometu i entuzijazam su nevjerojatni. Bio je od neprocjenjive koristi za FIFA-u. Mnoge pozitivne promjene koje smo napravili u posljednje tri godine ne bi bilo moguće napraviti bez Zvone. Pokazao je istu predanost, srčanost i strast radeći u FIFA-i kakvu je imao i na terenu kao nogometaš. Nedostajat će nam, ali želimo mu puno uspjeha u novim izazovima s njegovim voljenim klubom - izjavio je u priopćenju predsjednik FIFA-e Gianni Infantino, koji je na nedavnom Kongresu u Parizu dobio novi četverogodišnji mandat na čelu Međunarodnog nogometnog saveza.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike