Sport
PRIJELAZNI ROK U GRADSKOM VRTU

Dovođenje pojačanja za napad trenutačno je najveći prioritet Petrovića i njegovih pomoćnika
Objavljeno 15. lipnja, 2019.

NK Osijek je i prije službenog početka prijelaznog roka angažirao dva igračka pojačanja. U razmaku od jednog dana novi članovi bijelo-plavih postali su stoper Ante Majstorović i veznjak Vedran Jugović.


Odlično je to obavljen posao sportskog direktora Alena Petrovića i njegova pomoćnika i prvog klupskog skuta Marina Skendera, ali to ne znači kako se njih dvojica nakon njega mogu zavući u hladovinu. Trener Dino Skender je ustvrdio da očekuje još najmanje tri ili četiri nova igrača, a već letimični pogled na igrački kadar koji je bio na prozivci dovoljan je za zaključak kako je dovođenje kvalitetnog rješenja za napad najveći prioritet.


- Slažem se kako nije teško doći do zaključka da nam treba jedno zvučno pojačanje u napadu. To nam je priroitet na kojem svakodnevno radimo, ali to ne znači kako zapostavljamo druge pozicije u momčadi koje je potrebno popuniti. Konačni nam je cilj stvoriti jaku konkurenciju koja će na kraju donijeti kvalitetu. Osim toga, vidjeli ste i raspored prvenstva. U drugoj polovini kolovoza čekaju nas tri derbija zaredom, a to je i termin u kojem se igraju susreti 3. pretkola Europske lige. Ako izborimo plasman u njega, čeka nas gust raspored utakmica, a za njega ćemo trebati ne samo kvalitetu nego i širinu igračkog kadra - rekao je Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek.


Na dosta su adresa Osječani dosad već poslali upite za napadače, ali uglavnom su se suočavali s visokim odštetnim zahtjevima, pa zasad još nisu riješili pitanje napadača.


- Uvijek je to tako u prvom krugu prijelaznog roka. Klubovi izvjese odštete koje su i nerealne, pa se zbog toga treba naoružati strpljenjem i biti vješt pregovarač. Težnja nam je goruća pitanja u igračkom kadru riješiti što prije, ali ponekad to jednostavno nije moguće - objašnjava Petrović.


Ciljali su bijelo-plavi na Ramona Miereza iz Istre 1961, no on će karijeru nastaviti u Alavesu, koji ga je otkupio od argentiskog Tigera za odštetu veću od dva miljuna eura, raspitivali su se za Lukasa Zwolinskog, ali je Gorica tražila 2,5 milijuna eura odštete, upit je otišao i za Švicarca Floriana Kamberija iz škotskog Hiberniana, ali opet je odštetni zahtjev, koji se kretao između četiri i pet milijuna eura, ohladio interes. Možda se najrealnijom činila opcija dolaska napadača Lokomotive Dejana Radonjića, ali, prema posljednjim informacijama, on se zaputio u Poljsku pa ni od tog posla neće biti ništa. No to ne znači kako Petrović i Marin Skender nemaju još aduta u rukavu. Mogli bismo se kladiti kako će do odlaska na pripreme u Austriju u osječku svlačionicu sletjeti napadačko pojačanje. To više što uvijek postoji mogućnost dolaska ponude za Mirka Marića.
- Zasad nema konkretnih naznaka kada su u pitanju izlazni transferi. Zanimanja ima, ali ono je na informativnoj bazi. Rekao sam već da nećemo nikome nuditi naše igrače, ali ako dođe ozbiljna ponuda za nekog od njih, razmotrit ćemo je - zaključio je Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek. D.Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike