Sport
U BRAZILU JE NOĆAS POČELO 46. IZDANJE COPA AMERICE

Domaćin bez Neymara, Messi u
novom pokušaju s Argentinom
Objavljeno 14. lipnja, 2019.
Utakmicom domaćina Brazila i Bolivije noćas je počelo 46. izdanje južnoameričkog kontinentalnog prvenstva - Copa America. Branitelj naslova je Čile koji je uzeo posljednja dva izdanja (2015. i 2016.), svoje jedine trofeje, osvojivši ih boljim izvođenjem jedanaesteraca protiv Argentine. Ovaj je trojac i sada među glavnim kandidatima za naslov, a treba im pribrojiti još i Urugvaj te Kolumbiju.


Na Copi sudjeluje 12 reprezentacija podijeljenih u tri skupine po četiri ekipe, u četvrtfinale će prve dvije te dvije najbolje trećeplasirane, a održava se na šest stadiona u pet gradova (Rio de Janeiro, Sao Paulo, Belo Horizonte, Porto Alegre i Salvador). I ovaj put igrat će zemlje izvan Južne Amerike, jer su pozivnice za nastup dobili Japan i Katar. U skupini A igraju Brazil, Bolivija, Venezuela i Peru, u B Argentina, Kolumbija, Paragvaj i Katar, a u C Urugvaj, Ekvador, Japan i Čile.


Rekorder natjecanja je Urugvaj s 15 naslova (posljednji 2011.), ispred Argentine s 14, no koja je zadnji uzela davne 1993. Od tada su "gaučosi" nanizali četiri poraza u finalima, pa je jasno kako je Messi pod golemim pritiskom da konačno i s reprezentacijom osvoji neki veliki trofej. Ništa manji pritisak nije ni na domaćinu Brazilu koji je uoči Cope zbog ozljede ostao bez najveće zvijezde Neymara. "Selecao" je treći po uspješnosti s osam kruna prvaka, ali od zadnje je prošlo 12 godina, a od tada nisu igrali ni polufinale. Ipak, Brazilci vjeruju kako će nastaviti uspješnu tradiciju, jer su sva četiri prijašnja puta kada su bili domaćini na kraju i slavili.
Parovi 1. kola: Brazil - Bolivija, Venezuela - Peru (skupina A), Argentina - Kolumbija, Paragvaj - Katar (B), Urugvaj - Ekvador, Japan - Čile (C). G.R.
Možda ste propustili...

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

OTVORENO PRVENSTO HRVATSKE ZA PARAATLETIČARE

Županović bio drugi, ali nije posve zadovoljan

Najčitanije iz rubrike