Sport
NAŠK SE NAKON PET GODINA VRATIO U TREĆU LIGU

Barišić kao kapetan i trener odveo momčad u viši rang
Objavljeno 15. lipnja, 2019.

Nogometaši međužupanijskog ligaša NAŠK-a u posljednja četiri kola netom završene Međužupanijske lige napravili su pravi pothvat i uspjeli izboriti plasman u viši rang natjecanja, u Treću HNL. A pet kola prije kraja prvenstva nije se činilo da će Našičani u viši rang. Poraženi su kod kuće od Šokadije (1:2) i klupska uprava je prihvatila ostavku trenera Marka Žigića i tu dužnost povjerila iskusnom igraču Mariju Barišiću. Taj se potez pokazao dobrim i učinkovitim. Barišić je nastavio kao igrač/trener, u gostima kod Vuteks Sloge bilo je neriješeno (1:1), a potom je NAŠK svladao Radnički, Borac i Otok te zasjeo na četvrto mjesto iza Graničara, Kutjeva i Vuteks Sloge, napravivši iskorak u viši rezred.

Ulazak (povratak) u Treću ligu dogodio se u najboljem trenutku, jer klub ove godine slavi stoti rođendan. Kapetan Mario Barišić svakako je jedan od najzaslužnijih što su se Našičani na kraju sezone radovali. On je vjerni vojnik kluba, u NAŠK-u je od ljeta 2012. godine, a ove sezone se u nezahvalnom trenutku morao prihvatiti i uloge trenera.

- Cijeli omladinski pogon prošao sam u Osijeku, bio sam i član hrvatske U-21 reprezetacije. U Gradskom vrtu sam zaigrao i za seniorski sastav, a potom otišao na posudbu u Vukovar. Nakon toga bio sam u Marsoniji, a potom igrao i u Prvoj izraelskoj ligi (Hapoel). Uslijedio je povratak u Vukovar, pa sam godinu dana bio u Cibaliji, onda ponovno u Vukovaru, pa Đakovu. U NAŠK sam stigao prije sedam godina i odigrao 200 utakmica - kazao je o sebi Barišić.

Pred kraj ove sezone na terenu je predvodio momčad kao kaperan, ali i trener.

- Bio sam šokiran kada su mi predložili trenersku poziciju, jer nemam nikakvog iskustva. Taj smo se tjedan trebali pripremati za dobru Vuteks Slogu, što je nezgodno gostovanje. Iskreno, mislio sam "odustajemo od Treće lige, idemo samo privesti prvenstvo kraju". No prihvatio sam novu ulogu, prvo smo promijenili sustav igre, onda izrostirali neke igrače, i to je dobro ispalo. Osvojili smo deset od mogućih 12 bodova. Je li to sreća ili nešto drugo, ne znam, ali ispalo je savršeno - dodaje Barišić, koji se prihvatio trenerskog izazova, ali ne razmišlja o igračkoj mirovini.

- Prije dva mjeseca sam se s upravom dogovorio da igram još godinu dana, i toga se držim. Trenerski posao je izazov o kojem definitivno razmišljam - dodao je kapetan našičkog nogometnog trećeligaša.
S. Sobodić

Krešimir Lacković
Mario Barišić

igrač/trener NAŠK-a

Hoće li u klub doći novi trener ne znam, ali sigurno ću igrati i dalje. Ima naznaka kako Uprava razmišlja da sljedeće sezone u Trećoj ligi imam ulogu trenera igrača. Ja sam i dalje na dispoziciji klubu
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike