Osijek
VULIN DODIJELIO PRIZNANJA USPJEŠNIM UČENICIMA

Osječko-baranjska županija može se pohvaliti s 14 državnih prvaka
Objavljeno 14. lipnja, 2019.

Brojni su se uspješni osnovci i srednjoškolci iz Osječko-baranjske županije u petak okupili u sjedištu Županije kako bi primili zaslužena priznanja za ostvarene uspjehe na županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima u tekućoj školskoj godini.

Ugostio ih je predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, koji je istaknuo kako je osobito ponosan na sve darovite mlade ljude s područja naše županije. "Na županijskim je natjecanjima sudjelovalo 2194 učenika, a na državnim njih 75, od kojih imamo 14 prvaka, što je izniman rezultat. Uz to, još je 15 učenika ostvarilo zapažene rezultate na državnim smotrama, što je također hvalevrijedno. Ovo je pokazatelj svima da se znanje, trud i učenje itekako isplate, a nadam se da će većina biti uspješna i u sljedećoj školskoj godini. Pred mnogima od njih sada je upis u srednju školu ili na fakultet. Osječko-baranjska županija nizom projekata nastoji stvoriti uvjete za sve mlade ljude kako bi ostali na području županije i ovdje pronašli posao", istaknuo je Vulin.

Jedna od učenica koja je primila priznanje bila je i Sanja Čalošević, osmašica OŠ Svete Ane. “Bila sam prva na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika i četvrta na državnom, koje je održano u Zadru i trajalo je dva dana, gdje mi je najteži bio usmeni dio. Moram priznati da sam bila poprilično nervozna jer su svi učenici bili podjednako dobri, odnosno bili smo na sličnoj razini znanja”, kaže Sanja. Marija Stanušić iz OŠ Vladimir Nazor u Čepinu sudjelovala je na županijskom i državnom natjecanju iz povijesti. “Osvojila sam peto mjesto na državnom, a najteže su mi bile povijesne karte. Inače, jako volim povijest, osobito 20. stoljeće, velikim dijelom i zbog profesorice koja nas dobro priprema za sva natjecanja”, istaknula je Marija.

Ema Nenadić
Možda ste propustili...

LEGALIZACIJA USPORENA ZBOG ZASTARJELOG PROGRAMA?

Nije problem u sustavu, nego u manjku djelatnika

Najčitanije iz rubrike