Osijek
SVEČANO OBILJEŽEN DAN OPĆINE ČEPIN UZ DODJELU NAGRADA I PRIZNANJA

Braniteljima spomenik u Martincima
Objavljeno 14. lipnja, 2019.

Čepinci su u petak svečano obilježili Dan općine. Spomenik u Čepinskim Martincima na novosagrađenom Trgu palih banitelja otkrili su članovi obitelji poginulih branitelja. Spomenik je podignula, kažu načelnik Dražen Tonkovac i predsjednik Udruge veterana Vojne policije Osječko-baranjske županije Stipe Modrić, Općina Čepin u partnerstvu s tom udrugom.

Na spomeniku s imenima poginulih Siniše Fabijanića, Antuna Guština, Slavka Nemeta i Zorka Živkovića počast su odali potpredsjednik Vlade RH Tomislav Tolušić, osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović, načelnik Tonkovac sa zamjenicima Ivanom Žeravicom i Matejom Kujunžić, Željko Barišić, direktor Urednosti i Komunalca, Željko Mamić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti, izaslanik ministra branitelja Ante Blažević, Darijo Premec, zamjenik načelnika PU osječko-baranjske, Zlatko Pakšec, načelnik Policijske postaje Čepin sa suradnikom Davorom Zdravčevićem, predstavnici Udruge specijalne policije Domovinskog rata Orao, predstavnici Hrvatske vojske i mještani.

Tonkovac je na otvorenju kazao kako je postupak gradnje spomenika počeo prije dvije godine, a njegovim dovršetkom dostojno se obilježava njihova žrtva u obrani domovine i hrvatskog teritorija. Dožupan Ivanović istaknuo je da se žrtve ne smiju zaboraviti i da će spomenici svjedočiti sljedećim generacijama kako je krvavo stečena sloboda koju uživamo. Čestitao je Općini Čepin na uređenju novog trga.

Nakon toga, u prostorijama Hrvatskog doma Čepin održana je svečana sjednica i prigodni domjenak te kulturni program Zbora umirovljenika Čepin i KUD-a Ivan Kapistran Adamović, uz podjelu priznanja u nazočnosti brojnih prijatelja, načelnika susjednih općina, uglednika iz kulturnog, sportskog, gospodarskog i vjerskog života općine Čepin i poslovnih partnera.

Općinska priznanja najboljim učenicima osnovnih škola Čepina dobili su: Tea Petrović (OŠ "Vladimir Nazor") i Ivona Arambašić (OŠ Miroslava Krleže), a priznanja zaslužnima uručena su Ljubici Tomašić-Pavić, Emilu Šoti i Ranku Bartuloviću iz Staklo-Doma d.o.o. za proizvodnju i trgovinu u Livani i udrugama.

U nedjelju je crkveni god Presvetog Trojstva, te će u 9.30 sati biti mimohod u pratnji svečane zastave općine Čepin - od zgrade Općine do župne crkve Presvetog Trojstva. Sudjelovat će članovi Općinskog vijeća, općinske uprave, župnik Pavo Vukovac, crkveni zbor, DVD Čepin, KUD "Ivan Kapistran Adamović" Čepin i mještani, a u 10 sati služit će se misa. D. Pejić
Odali su počast poginulim braniteljima Siniši Fabijaniću, Antunu Guštinu, Slavku Nemetu i Zorku Živkoviću
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

Najčitanije iz rubrike