Osijek
ZAVRŠENA ŠKOLSKA GODINA 2018./2019.

Učenici na praznicima do 9. rujna
Objavljeno 15. lipnja, 2019.
U svim je osnovnim i srednjim školama jučer zazvonilo posljednje školsko zvono u školskoj godini 2018./2019. Na zasluženi su odmor od školskoga gradiva krenule tisuće učenika, među kojima su i brojni osmaši. Naime, jučerašnji je dan za njih značio i kraj osnovnoškolskog obrazovanja i odabir neke od srednjih škola, ovisno o njihovu vlastitom odabiru i afinitetima.

Tradicionalno, neke su osnovne škole svoje osmaše ispratili u špaliru, neke su organizirale ples, neke nešto treće, no sigurno je da je ispred svih njih sad velika prekretnica i oproštaj s prijateljima s kojima su dijelili školske klupe punih osam godina. Kako bi taj posljednji dan zajedništva bio za pamćenje, mnogi od njih krenuli su put Kopike, gdje će uz pjesmu, smijeh i pokoju suzu obilježiti kraj jednog životnoga razdoblja.

Nastava je jučer završila i u svim osječkim srednjim školama. Nakon ljetnih školskih praznika raspusta, učenici će ponovo u školske klupe ući 9. rujna, u kojima će biti do 20. prosinca, do kada traje prvo polugodište. Kraj drugoga polugodišta bit će 17. lipnja. Još uvijek nije odlučeno na koji će način biti organizirani zimski, odnosno moguće i jesenski te proljetni praznici. No jedno je sigurno - učenici koji su tek zatvorili knjige i izišli iz škole s tim se (još) ne zamaraju. M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike