Osijek
MOJ KVADRAT U ZAJEDNICI

Primjereni životni uvjeti osigurani za 109 osoba s mentalnim izazovima
Objavljeno 15. lipnja, 2019.
U okviru projekta "Moj kvadrat u zajednici" Centar "Ja kao i Ti" organizirao je u petak završnu konferenciju u sklopu koje su predstavljene izvedene projektne aktivnosti.

Projekt "Moj kvadrat u zajednici“ ukupne je vrijednosti 8.615.264 kune, a za cilj je imao pridonijeti procesu deinstitucionalizacije i omogućiti veću integraciju osoba s mentalnim izazovima u društvenu zajednicu. Također, njime su osigurani primjereni životni uvjeti za 109 korisnika socijalnih usluga adaptacijom i opremanjem prostora u 31 stambenoj jedinici na području Grada Osijeka. "Projektne su aktivnosti bile bazirane na infrastrukturnim radovima, opremanju stanova namještajem, uređajima te svim kućanskim inventarom potrebnim za život. Također, kupljeno je vozilo sa sedam sjedala kako bi se korisnicima usluga organiziranog stanovanja, a kojima je potrebna veća podrška omogućila veća mobilnost.

Projektom “Moj kvadrat u zajednici” obnovljena je i opremljena ukupno 31 stambena jedinica, čime se ukupno 35 stambenih jedinica koristi za pružanje usluga organiziranoga stanovanja. To bi značilo ukupni kapacitet za 122 korisnika koji će biti deinstitucionalizirani, ili za koje će biti preveniran proces institucionalizacije", istaknula je ovom prilikom ravnateljica Centra "Ja kao i Ti", Mira Leko-Čurčić. I.Sl.
Možda ste propustili...

DAN OTVORENIH VRATA ODJELA ZA FIZIKU

Zračenje i zlatne nanočestice, uz druge tajne fizike

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

STRUČNI SKUP O SIMULIRANIM SUĐENJIMA

Stekli znanja o važnosti sudstva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana