Novosti
MUP DEMANTIRA

Nema zaraznih bolesti među policajcima
Objavljeno 14. lipnja, 2019.
Nacionalni sindikat policije (NSP) tvrdi da postoji epidemija zarazne bolesti zvane crveni vjetar ili erizipel među policajcima i traži od MUP-a da zaštiti policajce koji su u doticaju ili su izloženi obolijevanju od te bolesti. Sindikat navodi kako je bolest neosporno prenesena uzrokom ili bakterijom od osoba koje ilegalno prelaze državnu granicu, a na svom putu do naše zemlje putuju izložene raznim utjecajima neljudskih uvjeta života što je razlog pojave ove epidemije.

Međutim, MUP demantira bilo kakvo postojanje epidemije zaraznih bolesti.

- MUP kao ni Ravnateljstvo policije ne raspolažu saznanjima o pojavi navedene bolesti, a kamoli da postoji epidemija među policijskim službenicima i službenicama koji rade na poslovima pojačanih aktivnosti suzbijanja nezakonitih migracija, odnosno suzbijanja krijumčarenja ljudi. Unatoč navedenom, zatražena je žurna provjera ustrojstvenih jedinica Ravnateljstva policije te svih policijskih uprava. Nakon obavljene žurne provjere, odnosno zaprimanja informacija s terena, odlučno demantiramo i izvješćujemo javnost kako među navedenim policijskim službenicima i službenicama nismo evidentirali slučajeve zarazne bolesti crveni vjetar - kažu iz MUP-a.

No iz NSP-a, u dopisu MUP-u javno objavljenom na njihovoj Facebook stranici, navode da MUP o zarazi šuti i skriva je od javnosti jer je prije tri mjeseca trebalo izići u medijima te da su to pojedinci spriječili. Nikola Kajkić, predsjednik NSP-a, kaže da je problem i u tome što se bolesnim policajcima i policajkama ne priznaje sto posto bolovanje iako većina njih završi na bolničkom liječenju, pa ga sami plaćaju, jer većina njih nema dopunsko zdravstveno osiguranje.

- NSP je svojim članovima osigurao besplatno dopunsko zdravsteno osiguranje, no veći broj kolegica i kolega nisu naši članovi, pa su izloženi troškovima liječenja i smanjenja njihove plaće - zaključuje Kajkić.

Nacionalni sindikat policije pozvao je sve policajce koji su oboljeli od navedene bolesti da im se jave. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana