Regija
POTPISAN UGOVOR VRIJEDAN 2,2 MILIJUNA KUNA

Uskoro počinje gradnja
reciklažnog dvorišta
Objavljeno 14. lipnja, 2019.
ĐURĐENOVAC

U vijećnici Općine Đurđenovac potpisan je ugovor o gradnji i opremanju reciklažnog dvorišta između Općine Đurđenovac, osječke tvrtke Osijek-Koteks d.d. i tvrtke Pro-ing d.o.o iz Našica. Ugovor vrijedan 2,2 milijuna kuna potpisali su u ime Općine Đurđenovac načelnik Hrvoje Topalović, u ime Osijek-Koteksa, izvođača radova, predsjednik Uprave Zoran Škorić i njezin član Marko Tadić te u ime Pro-inga, tvrtke koja će obavljati stručni nadzor građevinskih radova, Tihomir Delić. Potpisivanju su nazočili i zamjenica načelnika Dragica Pavlić te direktor komunalne tvrtke Rad d.o.o. Đurđenovac Oliver Abičić.

Načelnik Hrvoje Topalović istaknuo je da je Općini Đurđenovac odobreno čak 85 posto sufinanciranja iz Europske unije iz Kohezijskog fonda u iznosu od gotovo 1,8 milijuna, a preostali iznos do 2,2 milijuna kuna pokrit će se iz vlastitih proračunskih sredstava te se očekuje i pomoć Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

- Ovim projektom želimo riješiti usklađivanje sa Zakonom o održivom gospodarenju otpadom. To je obveza svih jedinica lokalne samouprave s više od 1500 stanovnika. Gradnjom reciklažnog dvorišta stvorit će se preduvjeti za povećanje stope odvojenog prikupljanja otpada te smanjenje količine komunalnog otpada koji se odlaže na odlagalište – rekao je načelnik Topalović i dodao kako je potpisivanje ugovora o gradnji reciklažnog dvorišta samo nastavak općinskog aktivnog angažmana na projektima koji se financiraju iz Europske unije. Topalović je dodao kako je velika važnost sudjelovanja u natječajima i povlačenju sredstava, jer ekonomska situacija u općini ne daje mogućnosti samostalnog financiranja velikih projekata.

Izvođač i stručni nadzor odabrani su preko javnog natječaja, a ugovorni rok za završetak radova je četiri mjeseca od dana uvođenja u posao. Član Uprave Osijek-Koteksa Zoran Škorić nada se da će gradnja i opremanje reciklažnog dvorišta biti gotovi i prije roka.

- Imamo podosta iskustva na ovakvim projektima, jer smo do sada sagradili šest reciklažnih dvorišta. Trenutno radimo jedno u Osijeku, a počinjemo u Drenovcu, rekao je predsjednik Uprave Osijek-Koteksa Zoran Škorić.

Početak gradnje reciklažnog dvorišta koje će se nalaziti u Zoni zanatstva i male privrede započet će za dva tjedna.

Nakon završetka projekta upravljanje nad općinskim reciklažnim dvorištem preuzet će đurđenovačka komunalna tvrtka Rad. S.Fridl
Najčitanije iz rubrike