Učionica
SURADNJA ŠEST SASTAVNICA SVEUČILIŠTA U REALIZACIJI SKUPA 2. DANI MLADIH ISTRAŽIVAČA

Rezultate svojih istraživanja i područje interesa predstavila 24 mlada istraživača
Objavljeno 17. lipnja, 2019.
Na Odjelu za biologiju Sveučilišta u Osijeku 23. i 24. svibnja 2019., pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, održan je skup 2. Dani mladih istraživača.

Skup su zajednički organizirali Odjel za biologiju i Odjel za kemiju Sveučilišta u Osijeku u suradnji s Odjelom za fiziku, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom Osijek, Medicinskim fakultetom Osijek te Fakultetom agrobiotehničkih znanosti Osijek. Na svečanom otvorenju pozdravni govor održali su rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Vlado Guberac, pomoćnik pročelnika Upravnoga odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka Davor Brust, pročelnica Odjela za biologiju doc. dr. sc. Ljiljana Krstin, pročelnik Odjela za kemiju izv. prof. dr. sc. Berislav Marković te predsjednice Organizacijskoga odbora skupa doc. dr. sc. Tanja Žuna Pfeiffer i Jelena Bijelić. Skup je organiziran u cilju okupljanja i povezivanja mladih znanstvenika Sveučilišta u Osijeku. Rezultate svojih istraživanja i područje interesa predstavila su 24 mlada istraživača (studenti, doktorandi, poslijedoktorandi), a vrijedna iskustva u znanstveno-istraživačkom radu i prijavi projekata predstavili su i ugledni znanstvenici Sveučilišta u Osijeku izv. prof. dr. sc. Stela Jokić i doc. dr. sc. Aleksandar Széchenyi, ravnatelj Parka prirode Kopački rit dr. sc. Tomislav Bogdanović te Marija Kovač iz tvrtke Inspecto d.o.o.

Na završetku skupa studentima Ani-Mariji Cikoš s Prehrambeno-tehnološkoga fakulteta Osijek i Dominiku Gomanu s Odjela za kemiju dodijeljena je nagrada za najbolje usmeno izlaganje. Domaćin idućeg skupa koji je planiran za 2020. godinu bit će Medicinski fakultet Osijek.
Stjepan ĆURČIĆ
Možda ste propustili...