Učionica
DRUGA AKADEMSKA SVEČANOST U POVODU OVOGODIŠNJEGA DANA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Uručene potvrdnice za 46 redovitih profesora Sveučilišta u Osijeku
Objavljeno 17. lipnja, 2019.

Vezani članci

DODIJELJENA NAJVEĆA SVEUČILIŠNA PRIZNANJA STUDENTIMA

Ukupno 50 studenata Sveučilišta u Osijeku dobilo je Rektorovu nagradu u akademskoj godini 2018./2019.

SREDIŠNJA PROSLAVA DANA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU I SVEČANA SJEDNICA SVEUČILIŠNOGA SENATA

Obilježena 44. akademska godina od osnutka Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Druga akademska svečanost u povodu obilježavanja ovogodišnjega Dana Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održana je također 28. svibnja 2019. u Auli Sveučilišta u Osijeku kada su dodijeljene potvrdnice redovitim profesorima.

U razdoblju od svibnja 2018. do svibnja 2019. godine potvrđeno je odlukama Senata Sveučilišta u Osijeku ukupno 46 redovitih profesora, od toga 28 u prvom izboru i 14 u trajnom zvanju te četiri u naslovnom zvanju u prvom izboru. U kratkom pregledu predstavljeni su redoviti profesori prema znanstvenim područjima i poljima, prema znanstveno-nastavnim i znanstveno/umjetničko-nastavnoj sastavnici Sveučilišta te prema redoslijedu dodjele potvrdnica na sjednicama Senata (tablica).

U prigodnoj sveučilišnoj publikaciji predstavljeni su svi redoviti profesori s kratkim životopisom te opisom znanstvenoga, odnosno umjetničkoga, nastavnoga i stručnoga rada te institucijskim doprinosom.

Nazočnima se tom prigodom obratio i rektor Sveučilišta u Osijeku prof. dr. sc. Vlado Guberac koji je, među ostalim, istaknuo: „Ovogodišnja je akademska svečanost posvećena 20. dodjeli potvrdnica redovitim profesorima na našem Sveučilištu. Dodjela potvrdnica redovitim profesorima posebno je priznanje akademske zajednice svim redovitim profesorima koji su stekli najviša zakonom utvrđena znanstveno-nastavna i umjetničko-nastavna zvanja. Sveučilišni nastavnici u znanstveno-nastavnom zvanju redovitoga profesora imaju poseban položaj ne samo o osječkoj akademskoj zajednici, već i u hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici. U slavljeničkom ozračju s ponosom ističem da je u razdoblju od svibnja 2018. godine do svibnja 2019. Senat Sveučilišta potvrdio izbor 46 redovitih profesora.

Uime Senata i u svoje osobno ime upućujem iskrene čestitke svim redovitim profesorima te izraze zahvalnosti na vašem dosadašnjem znanstvenom, umjetničkom i nastavnom radu kojim ste doprinijeli razvoju fakulteta, akademije i sveučilišnih odjela, znanstvene i umjetničke djelatnosti u pojedinim znanstvenim i umjetničkim područjima i poljima. Također vam želim mnogo uspjeha u daljnjem znanstvenom, umjetničkom i nastavnom radu koji će biti na dobrobit osječke akademske zajednice”, zaključio je rektor Sveučilišta u Osijeku prof. dr. sc. Vlado Guberac.

(Sveučilište u Osijeku)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike