Učionica
STUDENTI KBF-A U ĐAKOVU SUDJELOVALI NA PRVOJ MEĐUNARODNOJ TEOLOGIJADI

Umrežavanje studenata teoloških fakulteta s ovoga područja
Objavljeno 17. lipnja, 2019.
Studenti Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu sudjelovali su na prvoj međunarodnoj Teologijadi održanoj 3. i 4. svibnja 2019. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Posrijedi je intelektualno-duhovni susret studenata na nacionalnoj i međunarodnoj razini u organizaciji Studentskoga zbora KBF-a u Zagrebu. Glavna tema ovogodišnje Teologijade „Identitet i poslanje teologa danas“ obuhvatila je šest raznovrsnih tema i izlagača pri čemu je student pete godine filozofsko- teološkoga studija Tomislav Vojnić Mijatov održao izlaganje na temu „Homoseksualnost – stvarnost koja nas okružuje“.

S obzirom na ograničen broj sudionika, KBF u Đakovu predstavljali su studenti četvrte godine (Robert Erk, Antun Nikolić i Ivana Žavcar) te studenti pete godine (Tomislav Vojnić Mijatov, Domagoj Brkić, Maurizio Rezo te Slađana Bradarić). Teologijadi su nazočili i dekan izv. prof. dr. sc. Vladimir Dugalić te izv. prof. dr. sc. Suzana Vuletić, prodekanica za nastavu i studente. Teologijadu su doživjeli kao svojevrsno buđenje svijesti mladih teologa i izvrsnu prigodu za umrežavanje studenata teoloških fakulteta kako bi se stvarale nove zajedničke inicijative. Za nebeskoga zaštitnika toga susreta organizatori su uzeli bl. Alojzija Stepinca, a za geslo „Ja sam se zato rodio i došao na svijet da svjedočim za istinu“. Ostale teme bile su: „Služba laika: stvarnost ili iluzija?“, „Moja savjest je čista“, „Redovnici, jesmo li sretni?“,„Pomodarstvo Life-coachinga“ i „Liturgijska strujanja“ koje su predstavili studenti iz Zagreba, Splita i Sarajeva. Nakon rada u skupinama uslijedile su prezentacije rada, okrugli stol s izlagačima te zatvaranje susreta. Organizatori su najavili kako će sljedeća Teologijada biti održana na KBF-u u Đakovu.
Antonija PRANJKOVIĆ, Slađana BRADARIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike