Sport
PROGLAŠENJE NAJBOLJIH U ŠKOLSKOM SPORTU

Priznanja Luciji, Rebeki, Mateju, Marissi i Jurju
Objavljeno 14. lipnja, 2019.
Najbolja školska sportska društva su Mladost, Primag i Medicinar

Osnovna škola Mladost bila je domaćin završne svečanosti proglašenja najboljih u školskom sportu u školskoj godini 2018./2019. Doznali smo najbolje učenike sportaše, školska sportska društva te uzor-voditelje sportskih društava osnovnih i srednjih škola koji su u školskoj godini na izmaku ostvarili najbolje rezultate na sportskim borilištima.

Lucia Čajo najbolja je učenica sportašica osnovnih škola, a svoju svestranost ova je odlikašica "osmašica" OŠ Dobriša Cesarić potvrdila nastupom na natjecanjima u više sportova. Za ŠSD Slap nastupila je na državnom natjecanju u futsalu i badmintonu, a u krosu, rukometu i košarci stigla je do županijske razine. Kod dječaka najbolji je sportaš Matej Vila, također odlikaš "osmaš" iz OŠ Mladost, koji je u košarci nastupio na državnom natjecanju, isto je uspio i u plivanju te atletici, a sudjelovao je i u krosu i odbojci. Nagradu je zaslužila i Rebeka Deže (COO Ivan Štark), koja je također školske uspjehe prenijela i na sportske terene. Sudjelovala je na državnim natjecanjima, kao i na državnom natjecanju Specijalne olimpijade Hrvatske. Najbolje je rezultate ostvarila u plivanju, gdje je ove godine na 25 m prsno bila treća, lani druga, a uspjehe je imala i u atletici.

Najbolji sportaši srednjih škola dolaze iz III. gimnazije i ŠSD Primag, a to su Marissa Bura i Juraj Marinčić. Oboje su članovi AK Slavonija-Žito te je jasno kako su u atletici ostvarili najveće uspjehe. Marissa je između ostalog bila četvrta na 300 m prepone na Svjetskom školskom prvenstvu, druga na Balkanskom prvenstvu, treća ekipno s Primagom na Državnom prvenstvu ŠSD-a, kao i druga ekipno u krosu. Juraj je ove godine s Primagom bio treći u atletici na Državnom prvenstvu, sudjelovao je na istom i u odbojci, a školske je boje branio i u krosu te košarci.

Najbolji ŠSD osnovnih škola je Mladost, pod vodstvom uzor-voditeljice Elizabete Marjanović, a u čijim se ograncima nekim od sportova bavi 240 od 518 učenika. "Mladostaši" su nastupili na čak 30 gradskih natjecanja, a izborili su pravo nastupa na sedam državnih, jednom poluzavršnom te 13 županijskih.

U srednjim školama u konkurenciji mladića najbolji je ŠSD Primag, a uzor-voditelj Igor Dubravčić. Učenici III. gimnazije nastupili su na 22 gradska, osam županijskih te šest državnih prvenstava. Između ostalog, djevojke su u krosu osvojile srebro, stolnotenisači i atletičari bronce, a dobar plasman na državnom natjecanju ostvarili su i badmintonaši, atletičarke te odbojkaši. U istoj konkurenciji kod djevojaka najbolji je ŠŠD Medicinar iz Medicinske škole, pod vodstvom Zorana Škrinjarića, koji je mentor učenicima u rukometu, nogometu, odbojci, stolnom tenisu, plivanju, kuglanju, futsalu i streljaštvu.

Uz Elizabetu Marjanović nagrade za uzor-voditelje ŠSD-a osnovnih škola zaslužili su i Marin Božić (Slap, Dobriša Cesarić) te Zvonimir Čeč (Filipovićka, Ivana Filipovića).

Nagrade su dijelili hrvatski rekorder u skoku s motkom Ivan Horvat, predsjednik Školskog sportskog saveza grada Osijeka Dane Končar, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Davor Brust te tajnica Školskog športskog saveza Osječko-baranjske županije Mirna Rajle Brođanac.

Goran Roguljić
Nagrađeni
NAJBOLJI SPORTAŠI OSNOVNIH ŠKOLA

Lucia Čajo (Dobriša Cesarić)

Rebeka Deže (COO Ivan Štark)

Matej Vila (Mladost)

NAJBOLJI SPORTAŠI SREDNJIH ŠKOLA

Marissa Bura (III. gimnazija)

Juraj Marinčić (III. gimnazija)

UZOR-VODITELJI ŠKOLSKIH SPORTSKIH DRUŠTAVA OSNOVNIH ŠKOLA

Marin Božić (ŠSD Slap, Dobriša Cesarić)

Zvonimir Čeč (ŠSD Filipovićka, Ivana Filipovića)

Elizabeta Marjanović (ŠSD Mladost, Mladost)

NAJBOLJI ŠSD OSNOVNIH ŠKOLA

Mladost

ŠKOLSKA SPORTSKA DRUŠTVA SREDNJIH ŠKOLA I VODITELJI

ŠSD Primag (III. gimnazija) u konkurenciji mladića, uzor-voditelj Igor Dubravčić

ŠŠD Medicinar (Medicinska škola) u konkurenciji djevojaka, uzor-voditelj Zoran Škrinjarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike