Sport
NK OSIJEK KRENUO U PRIPREME

Dino Skender okupio bijelo-plave, bit će još novih lica u momčadi
Objavljeno 14. lipnja, 2019.
Na prozivci su bila 24 igrača. Prvih desetak dana radit će se u Osijeku

Sinoć je završio odmor između dvije sezone za nogometaše Osijeka. Treneru Dini Skenderu odazvala su se 24 igrača, a trojica koja će također biti dio rostera za sljedeću sezonu dobila su produženi odmor.


Riječ je o novopridošlom Anti Majstoroviću koji će se priključiti u ponedjeljak, te o reprezentativcima, kapetanu Miletu Škoriću i Lászlu Kleinheisleru, koji su dobili odmor do odlaska na pripreme u Austriju, koji treba biti 24. lipnja.

Filtriranje

Bijelo-plavi će prvih desetak dana provesti u Osijeku. U tom razdoblju trener Dino Skender i njegovi suradnici će, između ostalog, nastaviti selekciju momčadi jer su se na prozivku javili i igrači koji su prošlu sezonu proveli na posudbama, poput Benedika Mioča i Andreja Šimuneca, a u početak priprema Skender je uključio Roberta Ćosića i Tomislava Soldića, koji su prošle sezone igrali za drugu momčad.


- Bilo je dosta posla oko oblikovanja rostera za sljedeću sezonu. Sada smo ga uspjeli svesti na 20-ak igrača i tri vratara, ali to sigurno nije konačan njegov izgled. U prvih desetak dana priprema, koje ćemo provesti u Osijeku, još uvijek ćemo se baviti i selekcijom jer na prozivci je bilo nekoliko igrača koji su prošle sezone bili na posudbama pa ih želim vidjeti na djelu. Naravno, tu je i prijelazni rok, u kojem ćemo još biti aktivni. No u ovom trenutku broj igrača koji imamo zadovoljava ono što nam je potrebno za normalan rad - kaže Dino Skender, trener nogometaša Osijeka.


Iz trenerovih projekcija momčadi za sljedeću sezonu ispali su neki igrači koji su bili dio prošlosezonske momčadi. Skender ne računa na Kristala Abazaja, Erika Janžu, Marka Pervana i Mihaela Klepača.


- Oni nisu dio naših planova za sljedeću sezonu, a kakva će biti njihova daljnja sudbina, ne ovisi o meni - kratko je poručio trener bijelo-plavih.
Još najmanje tri igrača

Zasad su u svlačionicu NK Osijek stigla dva pojačanja, stoper Ante Majstorović i veznjak Vedran Jugović. Međutim, već letimičan pogled na roster pokazuje manjak izbora u napadačkom dijelu momčadi, pa treba očekivati da će sljedeći potez bijelo-plavih na tržištu biti dovođenje baš "špice".


- Neću se upuštati u procjene tko će nam sljedeći doći. Mislim kako su nam potrebna bar još tri igrača, a sad hoće li se raditi o pojačanjima ili o razvojnim igračima, ovisit će o dostupnosti igrača koje smo ciljano odabrali za dovođenje. U početku sezone, posebno kad pogledamo što nam donosi raspored, trebat će nam širi igrački kadar, jer ćemo paralelno igrati prvenstvo i Europu, pa ćemo se u tom smjeru i ponašati kada je u pitanju slaganje rostera - otkriva trener bijelo-plavih.


Naravno, Skender nije krio zadovoljstvo s prva dva učinjena poteza na planu pojačanja. Vedran Jugović i Ante Majstorović nedvojbeno će biti pojačanja.


- Svaki potez koji napravimo na tom planu je ciljan, pa je tako bilo i dovođenje Majstorovića i Jugovića. S obzirom na relativno velik broj mladih igrača koje imamo u momčadi, trebalo nam je iskustva, a to smo u njima dvojici i dobili. Gledali smo i na to kako će se uklopiti u način na koji igramo, a važnu ulogu imao je i karakter njih dvojice. Mislim kako smo napravili jako dobar posao njihovim dovođenjem - zaključio je Dino Skender, trener nogometaša Osijeka.
Od danas Skender će se baciti na izgradnju igre i momčadi, koju u sljedećoj sezoni čekaju zanimljivi izazovi. No od trenera nikada nećete čuti velike najave jer te izazove zanimljivima čini njihova težina. Bijelo-plavi će u Europi krenuti od 2. pretkola, a to im može odmah donijeti vrlo zahtjevnog suparnika. Što se plana priprema tiče, on je jasan. Do 24. lipnja će se raditi u Osijeku, a tada slijedi odlazak u Austriju, gdje će se ostati do 8. kolovoza, gdje je planirano odigravanje šest prijateljskih susreta.


Dalibor Keler
prijelazni rok
OSIJEK JOŠ NIJE ZAVRŠIO OVOLJETNI POSAO
IGRAČKI KADAR

 

Vratari

Marko Malenica

Ivica Ivušić

Marijan Antolović.

Obrana

Tomislav Šorša

Todor Todoroski

Alen Grgić

Guti

Robert Ćosić

Boško Šutalo

Danijel Lončar

Andrej Šimunec

Talys

Luka Marin

Vezni

Vedran Jugović

Benedik Mioč

Mihael Žaper

Marin Pilj

Karlo Kamenar

Petar Bočkaj

Dmitro Lopa

Tomislav Soldić

Napadači

Mirko Marić

Josip Špoljarić

Marko Dugandžić

Opravdano odsutni

Ante Majstorović

Mile Škorić

László Kleinheisler

SANTINI OTIŠAO, KVARTET NA ČEKANJU
U nacrtima igračkog kadra za sljedeću sezonu Dino Skender nije pronašao mjesta za Kristala Abazaja, Erika Janžu, Mihaela Klepača i Marka Pervana. Svi oni su pod ugvoorima, pa tek treba vidjeti što će se s njima dalje događati. Inače, vratar Krševan Santini šesti je igrač koji je ovog ljeta otišao iz Gradskog vrta. On je nakon isteka posudbe u Domžalama raskinuo ugovor s NK Osijek
Možda ste propustili...

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike