Regija
VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Veliki uspjesi učenika u sportu
Objavljeno 13. lipnja, 2019.
VINKOVCI - Učenicima osnovnih i srednjih škola koji su iz područja sporta osvojili prvo, drugo i treće mjesto na županijskom natjecanju uručena su jučer u Vinkovcima priznanja i nagrade. Sportska natjecanja školskih sportskih društava Vukovarsko-srijemske županije u školskoj 2018./2019. započela su u studenom 2018. natjecanjem u stolnom tenisu, a završila su završnicom Državnog prvenstva školskih sportskih društava učenika 5. i 6. razreda koje je održano u Vinkovcima od 3. do 6. lipnja 2019.

Na natjecanjima osnovnih i srednjih škola sudjelovalo je 3695 učenika, jednako kao i u prethodnoj godini. U kategoriji djevojčica njih 960, djevojaka 444, dječaka 1753 te 538 mladića. Učenici su se natjecali u nizu sportova, tako je u kategoriji 7. i 8. razreda bilo dvanaest sportova, 5. i 6. razredi su se natjecali u šest sportova. Srednje škole su se natjecale u osam sportova, a ostvareni su odlični rezultati. Odigrana su 52 županijska finala u svim sportovima, a u najbrojnijim sportovima (futsalu, košarci, rukometu i odbojci) odigrano je oko 400 utakmica. Gotovo sve osnovne i srednje škole bile su uključene u natjecanja.

Posebno treba istaknuti dvije škole - OŠ ‘‘Antun Gustav Matoš ‘‘ Vinkovci i OŠ ‘‘Josip Matoš‘‘ Vukovar, koje se natječu u kategoriji učenika s intelektualnim teškoćama koji se izravno natječu na Završnici državnog prvenstva IT i koji su ove godine sudjelovali u većem broju od prošle godine te su postigli odlične rezultate. M.K.
DRŽAVNI SAVEZ NAGRADIO TRI ŠKOLE
Uz natjecanja u županiji se provode i drugi projekti Saveza od kojih treba istaknuti ‘’Vježbaonicu’’ s 27 odjeljenja te ‘’Univerzalnu sportsku školu ‘’ s 23 odjeljenja. Osim ovih projekata, još je tu ‘’Vrtim zdravi film’’, ‘’Igram, pišem, lajkam’’ i drugi projekti. Ove godine Hrvatski školski sportski savez nagradio je tri škole u Vukovarsko-srijemskoj županiji za sudjelovanje u projektu ‘’Univerzalne sportske škole’’ od početka 2007. godine: OŠ Ivana Kozarca Županja, OŠ Vladimira Nazora Vinkovci i OŠ ‘’August Cesarec’’ Ivankovo.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana