Regija
VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Veliki uspjesi učenika u sportu
Objavljeno 13. lipnja, 2019.
VINKOVCI - Učenicima osnovnih i srednjih škola koji su iz područja sporta osvojili prvo, drugo i treće mjesto na županijskom natjecanju uručena su jučer u Vinkovcima priznanja i nagrade. Sportska natjecanja školskih sportskih društava Vukovarsko-srijemske županije u školskoj 2018./2019. započela su u studenom 2018. natjecanjem u stolnom tenisu, a završila su završnicom Državnog prvenstva školskih sportskih društava učenika 5. i 6. razreda koje je održano u Vinkovcima od 3. do 6. lipnja 2019.

Na natjecanjima osnovnih i srednjih škola sudjelovalo je 3695 učenika, jednako kao i u prethodnoj godini. U kategoriji djevojčica njih 960, djevojaka 444, dječaka 1753 te 538 mladića. Učenici su se natjecali u nizu sportova, tako je u kategoriji 7. i 8. razreda bilo dvanaest sportova, 5. i 6. razredi su se natjecali u šest sportova. Srednje škole su se natjecale u osam sportova, a ostvareni su odlični rezultati. Odigrana su 52 županijska finala u svim sportovima, a u najbrojnijim sportovima (futsalu, košarci, rukometu i odbojci) odigrano je oko 400 utakmica. Gotovo sve osnovne i srednje škole bile su uključene u natjecanja.

Posebno treba istaknuti dvije škole - OŠ ‘‘Antun Gustav Matoš ‘‘ Vinkovci i OŠ ‘‘Josip Matoš‘‘ Vukovar, koje se natječu u kategoriji učenika s intelektualnim teškoćama koji se izravno natječu na Završnici državnog prvenstva IT i koji su ove godine sudjelovali u većem broju od prošle godine te su postigli odlične rezultate. M.K.
DRŽAVNI SAVEZ NAGRADIO TRI ŠKOLE
Uz natjecanja u županiji se provode i drugi projekti Saveza od kojih treba istaknuti ‘’Vježbaonicu’’ s 27 odjeljenja te ‘’Univerzalnu sportsku školu ‘’ s 23 odjeljenja. Osim ovih projekata, još je tu ‘’Vrtim zdravi film’’, ‘’Igram, pišem, lajkam’’ i drugi projekti. Ove godine Hrvatski školski sportski savez nagradio je tri škole u Vukovarsko-srijemskoj županiji za sudjelovanje u projektu ‘’Univerzalne sportske škole’’ od početka 2007. godine: OŠ Ivana Kozarca Županja, OŠ Vladimira Nazora Vinkovci i OŠ ‘’August Cesarec’’ Ivankovo.
Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

Najčitanije iz rubrike