Regija
SVEČANO PROSLAVLJEN DAN GRADA NAŠICA

Osmijesi najmlađih poticaj za stvaranje novih vrijednosti
Objavljeno 13. lipnja, 2019.
NAŠICE - Dan grada Našica, 13. lipnja, počeo je polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća ispred spomen-obilježja Uskrsla Hrvatska, a netom prije održan je nastup Gradske glazbe i Našičkih mažoretkinja Dora. Počast poginulima odalo je izaslanstvo Grada na čelu s gradonačelnikom Josipom Miletićem, izaslanstvo Županije s potpredsjednikom županijske Skupštine Ivicom Čemeom, pomoćnik ministra gospodarstva Damir Juzbašić, Vladimir Šeks, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i predstavnici policije i vojske.

- Najviše me vesele osmijesi naših najmlađih, i to nam je poticaj da radimo, gradimo i stvaramo nove vrijednosti i otvaramo nova radna mjesta - poručio je gradonačelnik Miletić, čestitajući Dan grada Našica. Nakon minute šutnje za sve branitelje svi su se okupljeni uputili u župnu crkvu sv. Antuna Padovanskog, a nakon mise uslijedila je procesija središtem grada.

Prvi dio proslave Dana grada, svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Našica, održana je dan prije, a na njoj su uz gradonačelnika Josipa Miletića, predsjednika Gradskog vijeća Krešimira Kašubu i gradskih vijećnika kao gosti bili izaslanik predsjednika vlade RH, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Domagoj Mikulić, izaslanik ministra obrane brigadir Dražen Batrnek, saborski zastupnik Vlatko Kopić, predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin, potpredsjednici i vijećnici, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina, počasni građani Grada Našica Vladimir Šeks i general Mladen Markač, predstavnici vjerskih zajednica, predstavnici vojske i policije te predstavnici kulturnog, društvenog i političkog života. Na sjednici je nastupio Mješoviti pjevački zbor HKD Lisinski te učenica Lana Prišć na bisernici u pratnji prof. Deana Koprija. Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba predavši riječ gradonačelniku Josipu Miletiću koji je istaknuo da je ponosan na veliki broj projekta koji su realizirani.

- O našem radu najbolje govori i prošlogodišnji proračun veći nego ikada u povijesti, a u ovoj godini imat ćemo ostvareno novo povećanje - zaključio je gradonačelnik Miletić, napomenuvši da brojke govore same za sebe. Pohvale na razvoj Grada Našica uputio je i župan Ivan Anušić istaknuvši kako Županija ulaže 35 milijuna kuna u razvoj Našica.

- U ovom gradu vidljiv je neprestani napredak jer se radi organizirano, sustavno i s jasnom vizijom - rekao je saborski zastupnik Domagoj Mikulić. I.Ćosić
Gradska priznanja
Na kraju svečane sjednice podijeljene su zahvalnice i priznanja pojedincima i grupama za izniman rad i izuzetne rezultate. Zahvalnicu Grada Našica dobili su Mali humanitarci Osnovne škole kralja Tomislava Našice te Stanislav Dudek, Davor Ergović, Ivica Ganzberger, Mario Glavatij, Danko Horvat, Darko Koprivčić, Zdenko Kriška, Dražen Makaj, Petar Patajc, Igor Tonković, Dragan Zlosa i Ivica Zvonarić za 50 i više darivanja krvi – humani čin kojim su pomogli ozdraviti i spasiti mnoge živote. Nagrada Grada Našica dodijeljena je Snježani Marod, Jelki Mifka, Športskoj udruzi tjelesnih invalida Našice, Hrvatskom kulturnom društvu Lisinski i Nogometnom klubu “Našk” Našice. Nagrada je dodijeljena i Robertu Kriblu i Slavku Krištofu za 76 puta darovanu krv te Milanu Sekuliću i Mariju Teskeri za 78 puta darovanu krv. Nagradu Grada Našica za životno djelo dobili su Josip Gull, Milan Knežević, Josip Kranic i Ivica Silađija za sto ili više darivanja krvi te posthumno Božidar Lolić, dr.med. spec. opće kirurgije za izniman rad u našičkoj bolnici.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike