Osijek
ERASMUS PLUS PROJEKT

STEAM edukacija za učenike i učitelje
Objavljeno 14. lipnja, 2019.
U OŠ Jagode Truhelke predstavljen je Erasmus plus projekt pod nazivom "Transforming FabLabs into STEAMLabs", koja za cilj ima stvaranje novih proizvoda kroz različite proizvodno-tehnološke postupke primjenom novih tehnologija i inovacija.

Okupljene, koji su došli podržati projekt, najprije je pozdravio ravnatelj škole Franjo Vukelić, a potom je koordinatorica projekta, profesorica tehničke kulture, fizike i informatike Višnja Cvek prezentirala radionice iz područja znanosti i umjetnosti održane u sklopu projekta te najavila planirane aktivnosti.

"Škola Jagode Truhelke sudjeluje kao partnerska škola u projektu, zajedno s još pet škola članica projekta - po jednom iz Grčke, Italije i Španjolske te dvjema iz Belgije koje su ujedno i nositelji projekta. Glavni je cilj projekta razmjena primjera dobre prakse te stjecanje novih znanja i iskustva koja naši djelatnici namjeravaju skupiti i prenijeti na naše učenike. Projekt traje dvije godine, do 30. studenoga 2020., i u tom razdoblju planiraju se mobilnosti za učenike i učitelje. Naša je škola domaćin za sve partnerske škole u listopadu 2019., gdje ćemo pokazati što sve radimo u projektu i koji su nam ciljevi. Kako i sam naziv projekta kaže, radi se o povezivanju novih tehnologija s primjenom u STEAM području", rekla je prof. Cvek, istakavši kako je u realizaciju projekta izravno uključeno 17 djelatnika škole, 27 učenika koji su dio Erasmus+ grupe, i 20 roditelja koji također sudjeluju u provođenju projekta.

Kako su ovom prilikom naglasili svi sudionici, projekt “Transforming FabLabs into STEAMLabs” teži tomu da djeca osnovnoškolske dobi shvate važnost znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike odvojeno i u cjelini (STEAM), te da, jednako kao i njihovi učitelji, sudjelovanjem u projektu obogate svoja iskustva i prošire znanje. Program projekta financiran je od strane Agencije za mobilnost i programe EU, te ima svoju internetsku stranicu te se sve aktivnosti mogu pratiti na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu. I.Sl.

Ivana Solar
Najčitanije iz rubrike