TvObzor
TREĆA SEZONE SERIJE “SLUŠKINJINA PRIČA”

Nastavlja se borba protiv izopačenog fundamentalizma
Objavljeno 14. lipnja, 2019.

Proteklog tjedna preko online video streaming usluge HBO GO dostupne su postale prve tri epizode nove sezone serije "Sluškinjina priča" (The handmaid‘s tale), a novi nastavci bit će četvrtkom. Premijera će na HBO kanalu biti 26. srpnja.

Adaptacija klasičnog romana Margaret Atwood "Sluškinjina priča" govori o životu u distopiji Gileada, totalitarnog društva u nekadašnjim Sjedinjenim Američkim Državama. Suočenim s ekološkom katastrofom i oštrim padom nataliteta, Gileadom vlada izopačeni fundamentalizam u svom militariziranom "povratku tradicionalnim vrijednostima". Kao jedna od rijetkih preostalih plodnih žena, Offred (Elisabeth Moss) Sluškinja je u Zapovjednikovu kućanstvu, jedna iz kaste žena prisiljenih na seksualno ropstvo u posljednjem očajničkom pokušaju da se svijet ponovo napuči. U tom strašnom društvu Offred se mora snaći među Zapovjednicima, njihovim okrutnim ženama, domaćicama marthama i svojim kolegicama sluškinjama – gdje bi bilo tko mogao biti gileadski uhoda – a sve s jednim ciljem: da preživi i pronađe oduzetu joj kćer.

Treća sezona imat će trinaest epizoda, a obilježit će ju otpor koji glavna junakinja pruža distopijskom režimu Gileada, u kojem se ponovo našla nakon što je na kraju druge sezone odlučila pobjeći u Kanadu sa svojom bebom. Sada će se boriti protiv režima u gotovo nemogućim uvjetima. Iznenađujući ponovni susreti, izdaje i putovanje u zastrašujuće srce Gileada prisiljava sve likove da zauzmu stav, vođene jednom buntovnom molitvom: Blagoslovljena bila borba.

U glavnim ulogama su Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel, Madeline Brewer, Amanda Brugel, Ann Dowd, O-T Fagbenle, Max Minghella, Samira Wiley i Bradley Whitford. Izvršni producenti serije su Bruce Miller, Warren Littlefield, Elisabeth Moss, Daniel Wilson, Fran Sears, Eric Tuchman i Mike Barker.

Serija “Sluškinjina priča” osvojila je niz prestižnih nagrada, uključujući dva Zlatna globusa i čak 11 Emmyja.

Nikola Kučar
Najčitanije iz rubrike