TvObzor
DRUGA SEZONA FOX-OVA ŠPIJUNSKOG TRILERA “DRŽAVA U DRŽAVI”

Inteligentan, filmičan i politički triler koji odražava turbulentna vremena u kojima živimo
Objavljeno 14. lipnja, 2019.
Prva epizoda druge sezone hvaljenog serijala autora Matthewa Parkhilla bit će prikazana 18. lipnja u 22 sata na kanalu FOX

Druga sezona serije "Država u državi" ući će dublje u mračni i politički svijet države unutar države. Kako nisu uspjele na Bliskom istoku, te sile sada skreću svoju pozornost na subsaharsku Afriku u pokušaju da opljačkaju njezine prirodne resurse. Ovo je prvi prljavi rat za čistu energiju. Serija će također istraživati podrijetlo nekih naših omiljenih likova iz prve sezone te svjedočiti padu junaka i orkestriranju stvaranja terorista u očima Zapada.


U drugoj sezoni glumačka ekipa se vraća, pa uz Waltona Gogginsa, koji je nagrađen nagradom Critics’ Choice i nominiran za nagradu Emmy, glume Joe Dempsie, Karima McAdams, Alistair Petrie i Anastasia Griffith. Ansambl zaokružuju novi članovi glumačke ekipe, Victoria Hamilton, Alexander Siddig, Lily Banda i Zainab Jah.

Suvremena priča

Koautor, scenarist, showrunner i redatelj serije "Država u državi", Matthew Parkhill rekao je: “Serijom ‘Država u državi‘ namjeravao sam stvoriti inteligentan, filmičan i politički triler, suvremenu priču koja odražava turbulentna vremena u kojima živimo. Ove godine nadograđujemo utemeljene svjetove Londona i Washingtona iz prve sezone te vodimo gledateljstvo dalje iza zastora države u državi, uvodimo nove likove i teritorije – ponajprije Mali i epske krajobraze pustinje Sahare, zemlje naroda Tuarega. To je nova granica države u državi koja traži sve veću dobit iz orkestriranog i probranog kaosa. Linije između političkih i emocionalnih života svakog lika nastavljaju se zamućivati, a mi smo oduševljeni što tu novu priču pričamo uz pomoć tako raznolike i talentirane glumačke ekipe.“


Sara Johnson, VP, odjel igranih sadržaja, FNG Europe & Africa te izvršna producentica, rekla je: “Prva sezona bila je genijalan uvod u ‘Državu u državi‘ i reakcije publike ne bi nas mogle više oduševiti. Uzbuđeni smo što vraćamo ovaj znak suvremene drame, koji kombinira akciju i političku intrigu sa snažnom moralnom jezgrom kako bi ispričao složenu priču na izazovan način.”


Hilary Bevan Jones, izvršna producentica tvrtke Endor Productions, koja je dio tvrtke Red Arrow Studios Company, rekla je: “Sjajno je nastaviti ambicije i uspjeh serije ‘Država u državi‘. Raspon ide od pustinjskih scena prepunih akcije do emotivno nabijenih priča koje nadograđujemo iz prve sezone te širimo publiku s drugom sezonom. Silno se divim Matthewu Parkhillu i njegovoj ekipi scenarista, producentu Paulu Friftu i tvrtki FNG Europe & Africa te kvaliteti njihova sadržaja.”


Na početku druge sezone Harry Clarke (Dempsie) i Leyla Toumi (McAdams) još se uvijek oporavljaju od svađe izazvane debaklom u Teheranu u prvoj sezoni. Harry se sasvim povukao iz aktivne službe i tek se na Leylino inzistiranje vraća u tajni i smrtonosno opasni svijet države u državi.


Država u državi je na pragu da uzme golemu naknadu iz dogovora koji je vlada SAD-a postigla s Malijem, subsaharskom državom punom raznih prirodnih resursa, koja su od velike vrijednosti nezasitnom apetitu zapadnog svijeta za tehnološkim napretkom. Dogovor iznenada postaje rizičan kada tri operativca američkih specijalnih snaga i malijski prevoditelj padnu u zasjedu i navodno bivaju ubijena.
Apetit za otkrivanje istine

Država u državi užurbano šalje Nathana Millera (Goggins), bivšeg operativca CIA-e, kako bi se pobrinula da se dogovor izvrši pod svaku cijenu, ali kada malijski prevoditelj Aïcha Konaté (Banda) kontaktira Leylu i obavijesti je o stvarnim događajima vezanima uz njezinu navodnu smrt, njegova su djela ometena. Milleru stvari kompliciraju Meaghan Sullivan (Hamilton), republikanska senatorica iz Ohia, koja ima nezasitan apetit za otkrivanje istine o državi unutar države i Aminata Sissoko (Jah), viša savjetnica malijskog predsjednika, koja je glavna prepreka države u državi da se ukorijeni u njezinoj zemlji. Priča iz prošlosti povezuje se s Georgeom Whiteom (Petrie) iz prošle sezone, starijim MI6 agentom i Amandom Jones (Griffith), operativkom CIA-e i uvođenjem Issoufa Al Moctara (Siddig), tuareškog vođe naoružane skupine koja se bori za nezavisnost. Odatle pa nadalje gledatelje se vodi na još jedno izuzetno, zastrašujuće putovanje u kojem Harry i Leyla moraju učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi zaustavili podmuklo napredovanje zloćudne mreže poznate kao država unutar države.

Matthew Parkhill (Rogue) izvršni je producent, koautor, scenarist, redatelj i showrunner uz producenticu nagrađenu nagradom Emmy, Hilary Bevan Jones (Kako je rastao Alfie, U vrtlogu igre, Pravo na obranu). Redatelj Joss Agnew (Poldark, G. Selfridge) i BAFTA-om nagrađeni producent Paul Frift (Victoria, Soba na vrhu), pridružili su se ekipi u drugoj sezoni. Simon Maxwell (Američka odiseja), koautor je i izvršni producent. Ekipu izvršnih producenata zaokružuju Walton Goggins, Alan Greenspan, i Helen Flint sa Sarom Johnson za Fox Networks Group, Europe & Africa. Matthew Parkhill vodi ekipu scenarista u kojoj su Chris Dunlop, Joshua St Johnson, Simon Maxwell i Steve Thompson.


Nikola Kučar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike