TvObzor
BIJELA ROBINJA - KOLUMBIJSKA TELENOVELA NA PROGRAMU HRVATSKE TELEVIZIJE

Priča o markizi Victoriji koja želi istjerati pravdu i osloboditi svoju obitelj od ropstva
Objavljeno 14. lipnja, 2019.
Prva epizoda serije snimljena je u vrhunskoj produkciji, a osvojila je dvije nagrade i tri nominacije, na rasporedu je 17. lipnja, u 00.25 na HRT-u 2

Tomás isplaćuje don Domingu posljednji dio duga. Don Domingo, vlasnik hacijende El Eden, čestita mu i kaže da će od sutra ujutro biti slobodan građanin. Obećava Tomásu da će ga idući dan pustiti k bilježniku da potpiše potvrdu o svojoj novostečenoj slobodi. Tomás želi otkupiti i slobodu svoje žene Lorenze i kćeri Milagros, ali don Domingo prvo mora razgovarati sa svojom ženom donom Helenom da vidi može li ona bez Lorenze, dojkinje njihove kćeri Victorije. Nicolás, još jedan mjesni vlasnik hacijende, u teškoj je financijskoj situaciji. Živi s majkom i ženom Isabelom. Istodobno održava odnose s robinjom Sarom.


Čovjek od kojeg don Domingo kupuje robu obavještava ga da je vidio brod koji vjerojatno dovozi pošiljku iz Afrike.


Razbojnici napadnu neke ljude koji su prelazili rijeku i ubiju ih. Na hacijendi El Eden nalaze uginulu stoku. Helena traži da presele obitelj s imanja. Domingo odlazi grad na sastanak koji je sazvao General. General obavještava vlasnike hacijendi i vlasti da su Simón Bolívar i Francisco de Paula Santander donijeli nove zakone koje svi moraju poštovati. Jedan od zakona određuje da dijete robinje postaje slobodno kada napuni osamnaest godina. Domingo obavještava Generala da je iz pouzdanog izvora čuo kako se obali približava brod koji dovozi afričke crnce. General organizira potragu za brodom kako bi ulovio i kaznio krijumčare. Iza operacije krijumčarenja stoji Nicolás. Nicolás od Moralesa, u kojeg ima potpuno povjerenje, traži da isprazni brod kako ne bi bilo nikakvih dokaza o trgovini robljem. Morales tjera crnce da skoče u more. Neki se utapaju, a neki se uspijevaju domoći obale gdje ih preuzimaju Generalovi časnici. Nicolás zapovijedi Moralesu da zapali hacijendu El Eden, imanje don Dominga Quintera. Morales usred požara razaznaje malu Victoriju i uzima je, a zatim je predaje Tomásu. Upozorava Tomása da pobjegne gdje ih nitko neće naći. U protivnom, on će ih ubiti. Robovi pokušavaju spasiti hacijendu, no nemoćni su. Tomás i Lorenza su žalosni: njihovi su gospodari mrtvi, a potvrda o stjecanju slobode je nestala.


Radnja je ovo prve epizode kolumbijske telenovele "Bijela robinja" koju na programu Hrvatske televizije možemo pratiti od ponedjeljka 17. lipnja na drugom programu od 00.25. "Bijela robinja" priča je o Victoriji, ženi koju svi poznaju kao markizu koja je došla u Ameriku udati se za tamošnjega bogatog trgovca. Pa ipak, istina je nešto posve drugo. Davno, prije mnogo godina, u tom istome gradu u Kolumbiji, ona je spašena od sigurne smrti, a podigli su je robovi koji su postali njezina obitelj. No istrgnuta je iz ruku svojih najdražih i poslana u Španjolsku, jer prema društvenim normama bjelkinja nije mogla živjeti među robovima. Victoria je neukrotiva i vratit će se pod krinkom druge osobe kako bi istjerala pravdu i oslobodila svoju obitelj. Odlučno će se sukobiti sa svima koji joj stanu na put da spasi svoju obitelj od ropstva, sukobit će se s onima koji su joj ubili roditelje i ponovno se susresti s Miguelom, muškarcem za kojeg bi život dala. Victoriji su svi ljudi iste boje i zato neće stati dok se ne izvrši pravda.
Ova kolumbijska serija snimljena je u vrhunskoj produkciji, a osvojila je dvije nagrade i tri nominacije. Glavnu ulogu tumači priznata španjolska filmska glumica Nerea Camacho, dobitnica nagrade Goya. Među raskošnom glumačkom postavom ističu se španjolski glumac Miguel de Miguel, venecuelanski glumac Luciano D‘Alessandro, Kubanac Orián Suárez, panamska glumica Miroslava Morales i portorikanski glumac Modesto Lacén.n (N.K.)
Možda ste propustili...

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike