Mozaik
14. I 15. LIPNJA U DVORCU PRANADU-NORMANN

Kreće Reunited Festival u Valpovu
Objavljeno 14. lipnja, 2019.
Uz bogati dnevni program nudi i odličan večernji sadržaj na tri pozornice

Na jedinstvenoj festivalskoj lokaciji, u dvorcu Prandau-Normann, 14. i 15. lipnja održat će se glazbeni ljetni festival koji promovira nezavisnu scenu, soundsystem kulturu i DIY etiku.


Za sve željne provoda u dobrom društvu, pozitivnoj atmosferi i kreativnom ozračju, Reunited festival idealno je odredište. Srednjovjekovno-barokni graditeljski kompleks dvorca, sagrađen još u dalekom 18. stoljeću, čini jedinstvenu festivalsku lokaciju u koju je svake godine iznova ugrađeno mnogo svježih ideja, zamisli i energije od strane organizatora - Udruge Revolution. Festival nudi bogati dnevni program koji uključuje brojne radionice, izložbe te chill out zonu festivala koja svim posjetiteljima omogućuje da napune baterije za šaroliki i bučniji večernji sadržaj na tri pozornice, od kojih je jedna na otvorenom, a dvije se nalaze u unutrašnjosti samog dvorca. Za ozvučenje festivala već 4. godinu je moćni Saso Mange Soundsystem, koji će se pobrinuti da ni jedan izvođač ne prođe nezamijećeno.


Na Elektrana stageu za dobru zabavu pobrinut će se Xenex - jedan od pokretača RE:CODE programa za promicanje underground elektronske glazbe na području Slavonije. Iz istoimenog dolaze i Ana Mi, mlada DJ nada iz Vinkovaca te Karlo M, jedan od najmlađih techno DJ-a u Hrvatskoj. Tu su i Dots iz LED kolektiva iz Karlovca i Kharii - organizatorica VescMaschina Sounda. Da ni ovogodišnji festival ne prođe bez dobrog starog dnb-a i njemu sličnih pravaca, pobrinut će se Kula - na dnb sceni dobro poznati organizator programa i festivala Vubass, Fullstep Phil iz istoimenog kolektiva kao mlada nadolazeća snaga slavonske dnb scene, legenda osječkog dnb-a Safety Breaks, Dark Dizkobar najstariji član United Noise dnb kolektiva iz Srbije, Lucy Lyu - talentirani mladi zagrebački DJ, Bane te domaća snaga NOBRU - DJ i producent te jedan od organizatora festivala.


Rebel Station stage ove će godine biti upotpunjen istoimenim sound systemom Rebel Station koji je ujedno projekt članova udruge koji je kroz godine rastao zajedno s festivalom. Ovaj će stage ugostiti šaroliku ekipu među kojom su Jah Forcefield iz Sarajeva, Low Frequency trio nastao u riječkom Klubu Palach, Mental Freedom duo dubokih dubstep vibracija, Sitnica - nove snage slavonske dub reggae scene, Omega Blondie koja će predstaviti svoju rootikal selekciju, Kiwi in Space, Rasta Altitude, Darez Selecta dub reggae selektor iz Subotice, Belly Full i Busy Baldhead iz Zenice te domaće snage Omega Revolt i Slavonija Vibes Syndicate.
Cijena festivalske ulaznice je 80 kn, a za one kojima je dva dana ipak previše, cijena dnevne ulaznice iznosit će 50 kn te će biti dostupna na ulazu.
Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre najbolji je način da čuvamo svoju folklornu tradiciju

Najčitanije iz rubrike