Sport
HUAWEI BASKET TOUR

Dečki iz AK Sekulić zaustavili
lanjske pobjednike i nakon
2017. ponovo postali prvaci
Objavljeno 12. lipnja, 2019.
Huawei Basket Tour 3x3 prošao je i kroz Osijek, treći turnir održan je na parkiralištu Trgovačkog centra Portanova, a ono što su "hakleri" pokazali nije razočaralo. Naprotiv, bilo je preokreta, neizvjesnosti, odličnih poteza, atraktivnih akcija i poena... Kao i na ostalim postajama Huawei turnira u "uličnoj košarci", vladalo je veliko zanimanje, prijavio se velik broj ekipa, ali, na žalost, nisu sve mogle nastupiti. A oni koji su zaigrali, u U-18, U-15 i seniorskoj kategoriji, oduševili su gledatelje,

Prvi su na teren izišli košarkaši do 18 godina, bile su dvije skupine, a do finala su došle ekipe Cobre (Roberto Savić, Alen Beneš, Dario Stepanić, Kristijan Kovač) i Bombaši (Robert Ragač, Dino Ragač, Ivan Papeša, Josip Kolar). Finale je bilo vrlo neizvjesno, a bolji su bili Bombaši, s rezultatom 10:8. I među najmlađima, u U-15 kategoriji, bile su dvije skupine, iz kojih su najbolji igrali za prvaka. To finale također je bilo napeto, a nakon drame slavili su Bratski kumovi (Din Ageel, Mate Pušić, Pavo Popović, Ivan Pudar) pobijedivši Just from najn meters (Jerko Leko, Tin Ubrekić, Luka Kurtović) sa 9:7.

Najbrojnija je bila ona elitna, seniorska, kategorija. Momčadi su bile podijeljene u tri skupine, iz kojih su pobjednici te najbolji drugoplasirani sastav išli u polufinale. Poluzavršni susreti bili su vrlo kvalitetni, posebice onaj lanjskih pobjednika Volontera (Matej Karlović, Marko Karlović, Kristijan Vladović) i AK Sekulića (Dušan Samardžić, Vuk Živanović, Dragan Marić, Ivan Popović), pobjednika iz 2017. AK Sekulić je za nijansu bio bolji i pobijedio sa 21:19 te Volontre ostavio bez šanse da brane naslov prvaka. U drugom polufinalu Sport Caffe (Nikša Milunović, Milan Milošević, Arsenije Vučković, Nikola Nedinić) sa 21:12 pobijedio je Boorazerse i otišao na megdan "sekulićima". Finale je opravdalo očekivanja, a titulu pobjednika turnira osvojila je momčad AK Sekulić pobijedivši sa 21:16.

U pauzama između utakmica održano je Huawei natjecanje u zakucavanju, najatraktivnijim je proglašeno ono Mate Pušića, a u Under Armour natjecanju u tricama najprecizniji je bio Matej Vila. Za najmlađe je bio organiziran prigodan košarkaški poligon HEP Moj 1. koš, a najspretnijim se pokazao Ivan Marić.

Nakon Osijeka “ulično haklanje” seli se u Split, 15. lipnja će 3x3 Huawei Basket Tour biti na Rivi.

Ivana Liović
Bombaši su osvojili naslov pobjednika u U-18, a Bratski kumovi u U-15 kategoriji
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike