Osijek
DAN ERASMUSA

U “Tinki” čak tri
Erasmus+ projekta
Objavljeno 12. lipnja, 2019.
Na zanimljiv i edukativan način Osnovna škola Tina Ujevića ovoga utorka na Danu Erasmusa prezentirala je što su sve učenici koji su sudjelovali u čak tri KA2 Erasmus+ projekta, a koji se od rujna prošle godine provode u školi, naučili, i predstavili te koje još mogućnosti nudi ovaj europski projekt. Riječ je o projektima "Don‘t be afraid of maths", "Castles on the Danube – our linging heritage" i "DECH – Dimensions of the European Cultural Hertage".

- Učenici su pokazali kako učiti matematiku na zanimljiv način, otplesali su grčki sirtaki, organizirali Kahoot kviz koristeći digitalne alate i osmišljavajući pitanja na engleskom jeziku. Učenici koji nisu bili u projektu imali su mogućnost vidjeti što su sve "erasmusovci" naučili iz geografije, povijesti i općenito kako su se družili sa svojim vršnjacima i stvorili nova prijateljstva, a što je u konačnici i bit Erasmus+ projekta, pojasnila je prof. Mirjana Jerković, koordinatorica projekta.

Da je riječ o odličnom projektu kojem je cilj tolerancija prema drugim jezicima, pojasnili su i sami učenici. Luka Senković iz 7.a rekao je da je bio u Rumunjskoj te preporučio vršnjacima da se uključe u projekte ovakvoga tipa. Unaprijed se veseli uzvratnom posjetu, baš kao i Laura Filipović iz 7.b koja je boravila u Austriji.

- Upoznala sam brojne narode i bilo je odlično. Ostala sam u kontaktu s prijateljima koje sam ondje upoznala - prepričala je Laura svoje iskustvo, dodajući kako jedva čeka da joj prijatelji dođu u posjet, što će se ostvariti već u rujnu. Prof. Jerković pojašnjava da će škola biti domaćin u ovome projektu kojem će se, bez sumnje, pridružiti brojni drugi učenici iz te škole koji još nisu sudjelovali. M. Mihelić
Možda ste propustili...

VELIKE OBLJETNICE GLAZBENE ŠKOLE FRANJE KUHAČA

Obilježili 100 godina škole i 190 glazbenog školstva

"Š-OLD-ER" U DALJU

Radionica za "domare"

PROMOCIJA U KNJIŽARI "NOVA"

Petsto godina Marulićeve "Judite"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZNENAĐENJE ZA ŠIMUNA PANDŽU

"Šimun i prijatelji već sad grade bolju i sigurniju budućnost"

2

HEP POKRENUO PROJEKT ZAMJENE VRELOVODA

Pouzdana opskrba za
1.500 krajnjih korisnika

3

CENTAR ZA NESTALU I ZLOSTAVLJANU DJECU

Priča se zaokružuje otvaranjem stambene zajednice u Dunavskoj