Osijek
DAN ERASMUSA

U “Tinki” čak tri
Erasmus+ projekta
Objavljeno 12. lipnja, 2019.
Na zanimljiv i edukativan način Osnovna škola Tina Ujevića ovoga utorka na Danu Erasmusa prezentirala je što su sve učenici koji su sudjelovali u čak tri KA2 Erasmus+ projekta, a koji se od rujna prošle godine provode u školi, naučili, i predstavili te koje još mogućnosti nudi ovaj europski projekt. Riječ je o projektima "Don‘t be afraid of maths", "Castles on the Danube – our linging heritage" i "DECH – Dimensions of the European Cultural Hertage".

- Učenici su pokazali kako učiti matematiku na zanimljiv način, otplesali su grčki sirtaki, organizirali Kahoot kviz koristeći digitalne alate i osmišljavajući pitanja na engleskom jeziku. Učenici koji nisu bili u projektu imali su mogućnost vidjeti što su sve "erasmusovci" naučili iz geografije, povijesti i općenito kako su se družili sa svojim vršnjacima i stvorili nova prijateljstva, a što je u konačnici i bit Erasmus+ projekta, pojasnila je prof. Mirjana Jerković, koordinatorica projekta.

Da je riječ o odličnom projektu kojem je cilj tolerancija prema drugim jezicima, pojasnili su i sami učenici. Luka Senković iz 7.a rekao je da je bio u Rumunjskoj te preporučio vršnjacima da se uključe u projekte ovakvoga tipa. Unaprijed se veseli uzvratnom posjetu, baš kao i Laura Filipović iz 7.b koja je boravila u Austriji.

- Upoznala sam brojne narode i bilo je odlično. Ostala sam u kontaktu s prijateljima koje sam ondje upoznala - prepričala je Laura svoje iskustvo, dodajući kako jedva čeka da joj prijatelji dođu u posjet, što će se ostvariti već u rujnu. Prof. Jerković pojašnjava da će škola biti domaćin u ovome projektu kojem će se, bez sumnje, pridružiti brojni drugi učenici iz te škole koji još nisu sudjelovali. M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike