Regija
U ORGANIZACIJI UHBDDR-A

27. obljetnica pogibije Košćaka
Objavljeno 12. lipnja, 2019.
SLATINSKI DRENOVAC

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata policijske postaje Orahovica ‘90.-’91., u Slatinskom Drenovcu, u Ulici Mire Košćaka, ispred njegova spomen-obilježja, obilježena je 27. obljetnica pogibije toga hrvatskog viteza. Obljetnici su nazočili suborci poginulog Košćaka, izaslanik ministra hrvatskih branitelja Robert Pulja, saborska zastupnica i gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, zamjenik župana VPŽ-a Darko Žužak, predsjednik HVIDR-e i Odbora za branitelje VPŽ-a Mato Bubaš, načelnik općine Čačinci Mirko Mališ, ratni dozapovjednik Specijalne policije “Roda” Varaždin, general-bojnik Goran Mihalić, te mnogi predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja VPŽ-a. Nakon polaganja vijenaca i lampiona prvi se nazočnima obratio predsjednik Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata policijske postaje Orahovica ‘90.-’91 Robert Kuzmić istaknuvši kako se žrtva Mire Košćaka na tom području nikada neće zaboraviti te je prenio pozdrave i zahvalu Mirine majke, koja zbog bolesti nije mogla nazočiti komemoraciji. General-bojnik Goran Mihalić, predsjednik SJP “Roda” Varaždin i Mirin ratni zapovjednik, zahvalio je organizatoru što svake godine organizira sjećanje na tog hrabrog ratnika. Obratili su se potom načelnik općine domaćina, Čačinci, Mirko Mališ i zamjenik župana VPŽ-a Darko Žužak pohvalivši organizatora na ustrajnosti organizacije ovakvih obljetnica. Na kraju se obratila i saborska zastupnica te gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin.

- Upravo su ovakva obilježavanja način da hrabrim vitezovima odamo dužno poštovanje. Mi s lokalnog i županijskog nivoa moramo sudjelovati i pomagati u ovakvim događajima, a u Hrvatskom saboru moramo činiti sve i ne dopustiti nikada da se istina i dignitet Domovinskog rata naruše zbog nekih drugih interesa. Naša je zadaća da branimo tu istinu i žrtvu – rekla je, između stalog, Petin.

Komemoraciju su uveličali i hodači koji su u organizaciji UHBDVDR-a Orahovica za Miru i sve poginule hrvatske branitelje hodali od Humljana do Slatinskog Drenovca, odnosno do spomen-obilježja Mire Košćaka. V.G.
Možda ste propustili...

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike