Regija
OTOK NA DUNAVU JOŠ POD VODOM, SEZONA - POČETKOM SRPNJA?

Penava: Ljeta na adi će biti,
kuloarske priče ne drže vodu
Objavljeno 12. lipnja, 2019.
VUKOVAR

Ada je tu gdje je, bila i bit će, a kada će krenuti ljetovanje na adi, to ćemo vidjeti - kazao je jučer vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na "Glasov" upit oko, navodno, neizvjesne ovoljetne situacije s otokom na Dunavu nadomak Vukovara koji je, osim omiljenog izletišta za brojne Vukovarce, postao i atraktivnim turističkim proizvodom Vukovara.

Penava je pritom istaknuo da će "unatoč nekim problemima" Vukovarci ipak "sigurno imati adu i ovog ljeta za izlete i kupanje", dok je za početak sezone kazao da "obično bude početkom srpnja."

Dotaknuo se, međutim, i trenutačnog problema visokog vodostaja Dunava zbog čega dobar dio vukovarskog otoka na samo 10-ak minuta vožnje čamcem od središta grada - još pliva pod vodom.

- Bit će potrebno, kada se voda povuče, sve organizirati i krenuti s ljetom na adi - kazuje gradonačelnik Penava i dodaje da "ima nekoliko stvari u pozadini zbog čega valja sjesti i raspraviti što i kako."

- U svakom slučaju, Grad Vukovar napravit će sve da ljetovanja na adi bude i ove godine. U skoro vrijeme obratit ćemo se javnosti s problematikom vezanom uz Vukovarsku adu kako bismo spriječili nekakve kuloarske priče koje "ne drže vodu" - zaključio je Penava. Po Vukovaru se, naime, spekulira kako se vezano uz adu i tamošnje ljeto 2019. godine još ništa ne zna i kako je sve - neizvjesno. Valja pak pritom reći kako Vukovarci u vrelim ljetnim danima rado pohode taj dunavski otok s ugodnom hladovinom i pješčanim plažama pa znaju reći i "tko nema Dunav, dobro je i more."

Za stolom će se, kako se zasad može doznati, Penava naći s predstavnicima Športsko-ribolovne udruge "Dunav" koja se unatrag 16 godina brine o vukovarskom otoku na Dunavu od oko 32.000 "kvadrata". U ŠRU-u "Dunav" konkretnih izjava jučer nije bilo jer je tijekom prijepodneva u njihovim prostorijama trajao sastanak o radu udruge. Predsjednik udruge Alen Bainrauch kaže kako bi o svom stajalištu mogli izvijestiti javnost - krajem tjedna.

U međuvremenu, na Vukovarskoj adi nema plaže jer je pod vodom i nanesenim muljem, ima i srušenih stabala, komaraca... i prije izletišne sezone valjalo bi otok urediti za posjetitelje. Inače, od 2006. godine su ribiči ŠRU-a "Dunav" prevezli na adu - 1,5 milijuna izletnika!

Sanja Butigan
Ivan Penava,

gradonačelnik grada Vukovara

Preko sve još pliva i bit će potrebno, kada se voda povuče, sve organizirati i krenuti s ljetom na adi. Ima nekoliko stvari u pozadini zbog čega valja sjesti i raspraviti što i kako napraviti.
Možda ste propustili...

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana