Regija
ULICE VRVE ŽIVOTOM

Brojnim događajima slavi se Dan grada
Objavljeno 13. lipnja, 2019.
U lipnju u Našicama sve vrvi životom, a ulice su pune, kao što će to biti i večeras jer na programu je koncert Đanija Stipaničeva. Proslava Dana grada počinje u 8.30 polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za poginule branitelje kod spomen-obilježja Uskrsla Hrvatska. U 9 sati je misa s procesijom koju predvodi fra Filip Đurđević iz Zagreba.

Proslava će se nastaviti i tijekom cijelog mjeseca. Tako se već u petak od 8 sati održava svečani ispraćaj učenika osmih razreda, a u 21 sat na pozornici pokraj dvorca Pejačević je koncert "Djeca sa zvijezda" u izvedbi nagrađivanih učenika Osnovne glazbene škole Kontesa Dora. U subotu, od 8 sati, održat će se Medni sajam u organizaciji Pčelarske udruge Pčela, a u 11 sati na spomen-području Crni potok položit će se vijenci i zapaliti svijeće u spomen-stradalima. Od 13 sati na jezeru Lapovac je turnir u odbojci na pijesku, a večer je rezervirana za proslavu 130 godina Slovaka u Jelisavcu. Nedjelja počinje 26. Antunovskim piknikom u organizaciji PD-a Krndija koji kreće od Planinarske kuće u Londžici. Ostatak nedjelje gradom će se oriti slavonske pjesme, a bogate nošnje moći će se vidjeti na svakom koraku jer u 10 sati počinje Dječja smotra folklora, a od 18.30 kreće mimohod sudionika 25. međunarodne Antunovske smotre folklora nakon koje slijede nastupi. Pjevačku priču zaokružit će koncert ženskog tamburaškog sastava Rouge od 21 sat.

Grad slavi još jednu veliku obljetnicu, a to je 130. godišnjica Hrvatskog kulturnog društva Lisinski, najstarijeg i najvećeg društva na području Našica. Danas u društvu djeluje mješoviti pjevački zbor, folklorna sekcija u sklopu koje imaju malu školu folklora, plesne skupine A i B sekciju te tamburaški sastav. Ova, jubilarna godina za Lisinski proslavljena je snimanjem prvog nosača zvuka, još jednog suvenira grada. I.Ć.
USPJEŠNI SPORTAŠI
I sport je ove godine jubilaran, tako se slavi 100. godišnjica Nogometnog kluba Našk, koji je odličnom igrom, u ovoj sezoni, zaslužio ulazak u Treću hrvatsku nogometnu ligu. Slavi se i 60 godina osnutka Rukometnog kluba Nexe, koji Našice predstavlja u cijelom svijetu, a ove godine proglašeni su kao najbolji sportski kolektiv Grada Županije.
Najčitanije iz rubrike