Regija
ŠKOLA PLIVANJA 2019.

Više od 9.000 djece prošlo kroz osam godina obuke
Objavljeno 13. lipnja, 2019.
VINKOVCI

U prostorijama vinkovačkog dvoranskog plivališta Lenije održana je tiskovna konferencija povodom završnice projekta "Naučimo plivati – škola plivanja" 2019.. Posljednjih osam godina (2012. - 2019.) Periska d.o.o. provodila je projekt obuke neplivača i usavršavanja plivanja namijenjen osnovnoškolskoj djeci u kojemu je sudjelovalo više od 9000 učenika s područja Vukovarsko-srijemske županije (bez vinkovačkih škola), a ove 927 polaznika iz 46 osnovnih i područnih škola.


- Benefita je puno, a ja bih izdvojio taj da, ukoliko mi ovim projektom naučimo djecu plivati i tako spasimo barem jedan život, mislim da smo napravili neprocjenjivo, rekao je Marko Šarić, direktor Periske d.o.o koja upravlja plivalištem.


Zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro istaknuo je kako ga veseli što je Vukovarsko-srijemska županija, kao glavni pokrovitelj škole plivanja, došla do ovako izvrsnih rezultata.


- Važno je naglasiti da su u projekt uključene škole koje nemaju svu sportsku infrastrukturu. Koristim priliku da pozovem sve jedinice lokalne samouprave i načelnike općina da u idućoj godini pomognu osnovnoškolcima da nauče plivati, a vjerujem da će neki jednoga dana plivati i na velikim europskim i svjetskim plivalištima, rekao je Dabro.


Županijski Upravni odjel za sport, mlade i demografiju glavni je pokrovitelj projekta i za to izdvaja 50 tisuća kuna i tom prilikom pročelnik Kruno Šarić, između ostalog je rekao: "Mi smo ovim pokazali da ulažemo u raznovrsnost i da pokušavamo obuhvatiti što više sportova, a vjerujem da ćemo kroz iduće godine stavku proračuna koja se tiče ovog projekta povećati"č.


Završnica projekta je u subotu 15. lipnja, a ukupno je sudjelovalo 30 osnovnih i 16 područnih škola te 927 polaznika. Projekt se provodi već osam godina u organizaciji tvrtke Periska kao nositelja te uz podršku Vukovarsko-srijemske županije i Vinkovačkog plivačkog kluba. M.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike