Novosti
PREISPITIVANJE NAKON LOŠEG IZBORNOG REZULTATA

Grmoja: Most ide u rekonstrukciju
Objavljeno 12. lipnja, 2019.
Saborski zastupnik i politički tajnik Mosta Nikola Grmoja u srijedu je izjavio da su, nakon podbačaja na europskim izborima, shvatili poruku koju su im građani uputili te je najavio da idu u rekonstrukciju, a dodao je i kako još nisu odlučili hoće li na predsjedničke izbore ići sa svojim kandidatom.


"Jasno ćemo definirati politike Mosta i ono što nam je u fokusu, a to je dobrobit građana. Napisat ćemo novi statut i program, proširiti Predsjedništvo, Glavni odbor i uvesti nove ljude u ta tijela", pojasnio je poteze koji su pred strankom nakon što nije uspjela izboriti mandat u Europskom parlamentu.


Politički tajnik Mosta Grmoja kazao je da je preuzeo odgovornost za neuspjeh na izborima, ali neće podnijeti ostavku nego se neće kandidirati na jesenskom izbornom saboru ni za političkog tajnika, ali ni na neke druge funkcije koje namjeravaju uvesti novim statutom. "Ostajem predsjednik Kluba zastupnika, ostajem čvrsto uz Most i to je to", kazao je pojasnivši da odgovorna politika znači preuzimanje odgovornosti, a ako toga nema, nema ni odgovorne politike.


"Ja sam preuzeo odgovornost jer sam diktirao tempo ove kampanje, odlučio da Most ima dva velika skupa, dok su drugi predlagali da imamo više manjih skupova po Hrvatskoj i mislim da zbog tih odluka trebam preuzeti odgovornost", pojasnio je.
Grmoja je rekao i da im tek predstoji rasprava o tome hoće li imati predsjedničkog kandidata jer je ispred njih sada ovaj mukotrpan posao. "Pitanje je možemo li igrati na oba kolosijeka jer trebamo pripremiti novi statut i novi program, rekonstruirati Most i pitanje je možemo li paralelno odigrati i predsjedničke izbore. O tome ćemo tek odlučiti", poručio je. Sve su opcije u igri, a ako ne budu išli na predsjedničke izbore, kao i prošli put, pozvat će, najavio je, građane da glasaju po savjesti. "No to još nije bila tema Glavnog odbora i tek trebamo raspraviti što je najbolje za Most i Hrvatsku u ovom trenutku", zaključio je. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

30. GODIŠNJICA KONSTITUIRANJA PRVOG DEMOKRATSKOG I VIŠESTRANAČKOG SABORA

Nakon gotovo dva desetljeća, Dan državnosti opet se slavi 30. svibnja

2

MIROSLAV ŠKORO I IVAN PENAVA DOGOVORILI SURADNJU

Penava će nositi listu Domovinskog pokreta

3

PREDSJEDNIK REPUBLIKE ZORAN MILANOVIĆ

Ne bojkotiram obilježavanje Dana državnosti, to je predizborni skup