Kultura
U PETAK U KNJIŽARI NOVA

Promocija zbirke poezije Josipe Gogić
Objavljeno 12. lipnja, 2019.
OSIJEK


U Knjižari Nova u Osijeku, na Trgu Ante Starčevića, u petak, 14. lipnja, u 19 sati bit će predstavljena zbirka poezija Josipe Gogić pod nazivom "Žena žutih očiju". Uz autoricu Josipu Gogić o zbirci će govoriti Ivana Buljubašić i Ivana Šojat.


"Izravnost i žestina u knjizi pjesama Josipe Gogić jedan su od mogućih odgovora na ravnodušnost svijeta, odgovor koji neumorno veže riječi i život nemajući samilosti ‘prema ranjenim dušama‘. Jednostavnim, preciznim i domišljenim stihovima provjerava se nulta točka vlastitog jezika, onoga jezika koji u dijaboličnim figurama, prizorima i pjesničkim slikama govori o sumnji i strasti, o vjetru, nemiru i prolaznosti", zapisao je hrvatski književnik Miroslav Mićanović.
Josipa Gogić rođena je 1985., u Osijeku. Dobitnica je nagrade za najbolji pjesnički rukopis "Male stvari" na 26. Pjesničkim susretima u Drenovcima 2015., a iste godine zbirkom pjesama "Nacrtati usne" osvojila je Hrvatsku književnu nagradu Grada Karlovca "Zdravko Pucak". Objavljivala je u književnim časopisima, publikacijama i zbornicima. Članica je DHK-a. D.Kć.
Možda ste propustili...

NAKON PRIKAZIVANJA U KARLOVCU

“IKEA for YU” ide na festivale

UMJETNIČKI PAVILJON: OMNIBUS – SKUPNA IZLOŽBA JEDNOG AUTORA

Mladen Lučić: Slike Bojana Šumonje imaju više istinskih poveznica s filmom

MEĐUNARODNO SKLADATELJSKO NATJECANJE NEW NOTE – CROATIA

Prva nagrada skladbi "Psi" Watarua Mukaija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana