Mozaik
NEW EUROPE MARKET U DUBROVNIKU

NEM 2019. je počeo: Ekskluzivno otvorenje s rođendanskom proslavom Pickboxa NOW
Objavljeno 12. lipnja, 2019.

Vezani članci

NEW EUROPE MARKET U DUBROVNIKU

NEM je ugostio Alana Cumminga, Gabrielle Union i Jessicu Albu

Službeno je otvoreno sedmo izdanje New Europe Marketa u Dubrovniku, ekskluzivnog događanja koji okuplja najbolje medijske profesionalce s fokusom na CEE regiju. Proslava petog rođendana Pickboxa NOW s nastupom Bojana Jambrošića i Ashley Colburn u Hotelu Dubrovnik Palace bila je uvod u tri dana zanimljivih rasprava i umrežavanja.


Ovogodišnji NEM pozdravit će brojne zanimljive govornike i vrhunske stručnjake u medijskoj industriji iz tvrtki poput Sony Pictures Televisiona, Eutelsata, JW Playera, Deutsche Telekoma, Viacoma, AMC Internationala, NBCUniversala i mnogih drugih, kao i slavne osobe poput Alana Cumminga, Gabrielle Union i Jessice Albe.


NEM 2019., koji će se održati od 10. do 13. lipnja, ponudit će razne teme vezane uz medije, od probnih perioda te sukoba platformi na zahtjev i TV kanala do ukupnog digitalnog iskustva i važnosti lokalne originalne produkcije.

Pickbox NOW slavi peti rođendan


U pet godina svoga postojanja hrvatski SVoD Pickbox NOW nije bio samo samostalna usluga nego i sastavni dio TV paketa na mnogim telekomima u regiji. Nedavno preimenovan u Pickbox NOW, učinio je dostupnost usluge na različitim platformama jednim od glavnih prioriteta, kao i ulaganje u korisničko iskustvo.


Sanja Božić-Ljubičić, direktorica i vlasnica Mediatranslationsa, Mediavisiona i Pickboxa, iskoristila je priliku da se osvrne na začetke Pickboxa NOW na njegov peti rođendan.
“Mnogo se toga promijenilo u posljednjih pet godina, ali kvaliteta sadržaja i prijevoda ostaju naši prioriteti. Ono što je također ostalo isto tijekom svih ovih godina je predani tim ljudi koji rade u ovoj maloj tvrtki, ali je obožavaju! Za razliku od početka, Pickbox NOW više nije jedini SVoD u regiji, a konkurencija je žestoka, ali mi opstajemo i trudimo se pružiti korisnicima najbolje iskustvo i sadržaj koji možemo”, rekla je Božić-Ljubičić.

Što očekivati?


Drugi dan NEM konferencije ugostit će holivudske zvijezde Alana Cumminga, Gabrielle Union i Jessicu Albu. Alan Cumming predstavit će novu seriju CBS Studios Internationala “Instinct”, dok će Gabrielle Union i Jessica Alba govoriti o novoj seriji Sony Pictures Televisiona “L.A.’s Finest”. Ostale rasprave u Panel Roomu bit će posvećene kupcima, njihovim potrebama i željama u obliku probnih perioda te sportskih streaming usluga.


Treći dan NEM konferencije bit će posvećen najnovijim trendovima i njihovim učincima na medijskom tržištu. Stručnjaci će uspoređivati platforme na zahtjev s TV kanalima te pokušati pronaći rješenje za njihovo spajanje koje bi postiglo najbolje rezultate. Osim toga, sudionici NEM-a će od Applicastera imati priliku saznati više o cjelokupnom digitalnom iskustvu.
Posljednji dan NEM-a preusmjerit će fokus na lokalne produkcije koje su danas više nego ikad dobrodošle na europskom tržištu. Stoga će stručnjaci objasniti zašto potiču suradnju tih produkcija u svrhu stvaranja kvalitetnog i originalnog sadržaja. Jedno od posljednjih događanja na ovogodišnjem NEM-u bit će Q&A s Christopherom Peterom Marcichem, ravnateljem Hrvatskog audiovizualnog centra, koji će podijeliti svoje viđenje uloge HAVC-a i predstaviti svoje buduće planove.

 

Potpuni raspored može se naći OVDJE. Za više informacija pogledajte naše profile na društvenim medijima.

Možda ste propustili...

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

SPEKTAKULARAN KONCERT U ARENI

Urban i gudači oduševili Varaždin

Najčitanije iz rubrike