Sport
HRVATSKA U21 VRSTA IGRA S DANSKOM

Gračanovi u Puli imaju posljednju provjeru uoči EP-a
Objavljeno 11. lipnja, 2019.
Hrvatska U21 reprezentacija danas će (18 sati) na pulskom stadionu "Aldo Drosina" odigrati prijateljsku utakmicu protiv Danske. Za obje je mlade selekcije to posljednja provjera uoči skorašnjeg Eura, koje se od 16. do 30. lipnja održava u Italiji i San Marinu. Bit će to prilika za oba izbornika da otklone eventualne posljednje dvojbe, iako se čini kako će hrvatskom poslužiti i za to da ispita pojedine zamjenske opcije za udarnu postavu. Naime, pitanje je hoće li i u kolikoj mjeri Nenad Gračan danas koristiti trojac Brekalo, Benković, Halilović, koji je sinoć bio u kadru A reprezentacije u prijateljskom dvoboju s Tunisom u Varaždinu. No za Gračana je najvažnije da je atmosfera pozitivna te da sve protječe bez problema s ozljedama,

- Stanje je u reprezentaciji dobro, dečki su motivirani, nema ozljeda ni problema, a sve što smo zacrtali, to smo i napravili. Ova će nam utakmica dodatno proširiti vidike, a najvažnije je da ostanemo zdravi te da zajedno s igračima priključenima iz A reprezentacije dovršimo pripreme - rekao je uoči današnjeg susreta hrvatski izbornik, koji vjeruje i kako će mu ogled s Dancima poslužiti kao jako dobra priprema za ono što nas čeka od sljedećeg tjedna. Hrvatska je smještena u skupinu C, s Engleskom, Francuskom i Rumunjskom, te misli kako će iskustvo iz ovog susreta dobro pomoći, pogotovo u ogledima s prve dvije spomenute reprezentacije.

- Danska je zaista agresivna momčad, ali voli igrati, po tome su slični Englezima i Francuzima. Kvalitetni su, također idu na Europsko prvenstvo i bit će nam to dobar pokazatelj. Osim toga, vidjeli smo i sami u onoj prijateljskoj utakmici da možemo protiv Francuza, bez obzira na njihovu snagu i pojedince.

Odlaskom na završnicu i mjestom među najboljih 12 reprezentacija Starog kontinenta Hrvatska je ostvarila prvi cilj, ali na tome ne namjerava stati. Velika je želja plasirati se na Olimpijske igre u Tokiju, za što se treba plasirati u polufinale.

- I sam plasman na Euro je uspjeh, ali naravno da nećemo ostati zadovoljni time, motivirani smo napraviti nešto više. Talenta imamo, kao i odgovornosti, kompaktnosti, homogenosti i discipline za dobar rezultat. Ova generacija zajedno diše, a vodilja nam je nastup seniora u Rusiji prošlog ljeta. Razgovaralo se i o mogućem plasmanu na Olimpijske igre, svima bi nam to bilo veliko zadovoljstvo, a posebno meni, da tamo odem i kao trener. Treba se nadati, možda se i ostvari. To je sport - objasnio je Gračan. G.R.
Najčitanije iz rubrike