Novosti
NULTA TOLERANCIJA PREMA SVAKOM OBLIKU NASILJA

Ministri osudili napad na sezonce u Supetru
Objavljeno 11. lipnja, 2019.
Napad na skupinu sezonaca u Supetru, među kojima su bila dvojica mladića srpske nacionalnosti, osudili su u utorak ministri unutarnjih poslova Davor Božinović i pravosuđa Dražen Bošnjaković koji očekuje da će takvi slučajevi biti najoštrije sankcionirani.

Upitan kakva se poruka šalje time što su dvojica osumnjičenika puštena da se brane sa slobode, Bošnjaković je uoči okruglog stola o obiteljskom nasilju rekao kako i on osuđuje taj nasilan čin, no važno je da se "provede procedura". Bošnjaković je dodao kako je važno da "kad se bude izricala odluka" odgovor pravosuđa "bude poruka svima... da će takve stvari biti najoštrije sankcionirane." "Djelo je teško, vrlo je ružno, ali vjerujem da će naši sudovi odgovoriti na to", rekao je Bošnjaković novinarima.

Božinović je za događaj u Supetru kazao da je policija odmah otkrila i uhitila dvojicu počinitelja s kvalifikacijama koje se tiču zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, ali i zakona o suzbijanju diskriminacije, nakon čega policijski posao prestaje i sve to preuzimaju druge institucije. Upitan kakva se poruka šalje time što su osumnjičeni nasilnici na slobodi, ministar je rekao da nije u mogućnosti komentirati odluke drugih institucija. "Kad govorim o hrvatskoj policiji, mogu reći da postoji nulta tolerancija prema bilo kojem obliku nasilja", rekao je Božinović ističući da policija svoj dio posla odradi vrlo brzo i profesionalno, pa kad se o njoj govori, malo toga ostaje neriješeno, posebno u posljednjih godinu i pol dana.

Incident se dogodio u nedjelju popodne nakon nogometnog turnira Torcida kup u Supetru gdje je nekoliko osoba napalo sezonce, trojicu mladića iz Slavonije i djevojku iz Varaždina koje je od razularene mase štitio vatrogasac (26) zadobivši u tom metežu višestruku frakturu nosne kosti te je hospitaliziran u splitskoj bolnici. Povod za napad bila je nacionalna nesnošljivost jer je netko iz skupine napadača tražio “gdje su Srbi?” H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana