Regija
RADOVI NA SLATINSKOM PODRUČJU

Asfaltira se cesta, uređuje društveni dom, vrtić, igralište
Objavljeno 12. lipnja, 2019.
SLATINA - Na slatinskom području u tijeku je realizacija triju značajnih projekata: rekonstrukcija šumske makadamske ceste od Ivanbrijega do Golenića u suvremenu asfaltiranu prometnicu, rekonstrukcija društvenog doma u prigradskom naselju Donjim Meljanima,

uređenje Dječjeg vrtića Zeko i gradnja dječjeg igrališta. Vodeći računa o tijeku radova, gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Marin Kokorić u pratnji nadzornog inženjera Helion Groupe iz Osijeka Dejana Mikulića na gradilištima u Goleniću i Donjim Meljanima te u Dječjem vrtiću Zeko u Slatini uvjerili su se kako se projekti ostvaruju planiranom dinamikom.

Prigradsko naselje Golenić prometno je najslabije povezano sa Slatinom, a od asfaltirane ceste koja spaja grad s Ivanbrijegom do Golenića vodi šumska, brdska, makadamska cesta. Radovi na rekonstrukciji te vrlo zahtjevne ceste počeli su u rujnu prošle godine i dobro su napredovali sve do perioda učestalih i intenzivnih kiša u svibnju. Prema riječima voditelja radova Ivice Predrijevca iz tvrtke izvođača radova Osijek-Koteksa, u tijeku je asfaltiranje dviju dionica ceste ukupne duljine 530 metara, a slijedi sanacija klizišta i asfaltiranje preostalih oko 300 metara ceste, iskop posljednje dionice odvodnih kanala uz cestu te završno uređenje okoliša. Predviđeni rok završetka radova je 15. srpnja ove godine.

Društveni dom u Donjim Meljanima trenutačno nije prepoznatljiv jer je bio u tako lošem stanju da mu je morao biti srušen cijeli gornji kat s krovom kako bi se postavila stropna ploča prizemlja. Prema riječima Tomislava Horvata, direktora izvođača radova Građevinarstva Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave, i suradnice glavnog inženjera gradilišta Martine Valentić, nakon postavljanja međukatne konstrukcije slijedit će zidanje kata i pokrivanje zgrade, a uskoro i radovi na izgradnji kanalizacijske i vodovodne mreže. Realizacijom ovoga projekta Donji Meljani dobit će uređene dvije etaže društvenog doma, ukupne korisne površine 700 četvornih metara sa šest opremljenih tematskih dvorana.

Pri kraju je i uređenje Dječjeg vrtića Zeko i gradnja dječjeg igrališta. Obavljena je sanacija sanitarnih čvorova, zamjena dotrajale unutarnje i vanjske stolarije energetski učinkovitijom, a sanirano je i krovište. Nabavljena su i ugrađena fiksna igrala na vanjskom dječjem igralištu, a kompletna ugradnja dvorišne ograde očekuje se ovih dana, kao i završni radovi na zamjeni sustava grijanja i hlađenja. P. Žarković
Možda ste propustili...

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike